Belediyemizden Doksan Bin Kar Tanesi adlı tiyatro oyunu

13 Ocak 2016 Çarşamba

Belediyemiz, Sarıkamış Harekatı`nın 101. Yıldönümünü bir tiyatro oyunu ile anacak. Sarıkamış`ta şehit düşen 90 bin askerimizin hikayesini anlatan tiyatro oyunu 13 Ocak Çarşamba günü saat 18.30`da Devlet Tiyatro Salonu`nda sahneye konulacak.

Sarıkamış`ın bu milletin hafızasında, yüreğinde kanayan bir yara olarak 101 yıl yaşadığını ve bundan sonra da yaşayacağını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Sarıkamış`ta tek bir kurşun bile sıkmadan soğuk ve açlığa yenilerek şehit düşen 90 bin askerimiz bugün 101. yılında bile ilk günkü ateşi ile yüreklerimizi dağlıyor. Çorum Belediyesi olarak 101 yıl önce yaşanan acıyı bugün düzenlenen tiyatro oyunu ile Çorumlu hemşehrilerimizin hafızasında canlı kalmasını temenni ediyoruz.”; dedi.

Doksan Bin Kar Tanesi tiyatro oyununun ücretsiz olduğunu söyleyen Zeki Gül, Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen tiyatro oyununa tüm Çorum halkını davet etti.