Belediyemizden Çorum’da Sahabe ve Evliya Makamları kitabı

14 Ocak 2016 Perşembe

Belediyemiz, önemli bir çalışmayı daha kitap haline getirerek Çorum halkının ve araştırmacıların istifadesine sundu.

Eğitimci-yazar Ethem Erkoç tarafından hazırlanan “Çorum`da sahabe ve evliya makamları”; adlı kitap Çorum Belediyesi Kültür Yayınlarından çıktı. Eğitimci Yazar Ethem Erkoç`un yazdığı eserlerle Çorum tarihine ışık tuttuğunu belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum`da sahabe ve evliya makamları”; adlı kitabın da önemli bir eser olarak araştırmacılara kaynaklık edeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum Belediyesi olarak Anadolu`nun vatan olarak benimsenmesinde emeği geçen insanların birçoğunun gereke makamlarının, gerek türbelerinin ve gerekse mezarlarının ortaya çıkarılmasına ve bu amaçla yapılan ilmi çalışmalara destek veriyoruz. Kültür ve medeniyetimize ait mirasımızı muhafaza etmek, bu mirasa bugünün değerlerini katarak daha zenginleştirmek ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarmak kültürel belediyecilik anlayışımızın asıl hedefidir.”; dedi.

Çorum`da sahabe ve evliya makamları adlı kitaba sahip olmak isteyenler kitabı Belediye Kent Arşivi`nden ücretsiz olarak temin edebilecekler.