Belediyemizden Çorum’a 5 yıldızlı Kültür Merkezi

12 Mart 2015 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Buharaevler Mahallesi`nde yapımı tamamlanan Buhara Kültür Merkezi`ni ziyaret ederek, merkez ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bünyesinde buz pateni, yüzme havuzu, bowling ve sinema salonu, engelli rehabilitasyonmerkezi başta olmak üzere çok sayıda bölüm barındıran Buhara Kültür Merkezi, bugünden itibaren üye kaydı almaya başladı.

AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Belediye Başkan Yardımcıları ve AK Parti Belediye Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Külcü, 6 yıllık görevi süresince gündelik siyaset polemiklerinin içinde yer almayıp, eser siyaseti yaptıklarını bildirdi.

Çorum’un 2. eğitim kurumu olduk

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Buhara Kültür Merkezi`nin 12 milyon 750 bin TL`ye mal olduğunu anlattığı basın toplantısında, kadın ve gençlere yönelik inşa edilen merkezin, Çorum için bir prestij yatırımı olduğunu söyleyerek, “Kültür merkezimiz elbette Buhara Mahallesi`ne büyük katkı sağlayacaktır. Ama asıl Çorum için hatta civar illerimiz için önemli bir eser oldu. Burada yapılan çalışmalarla Çorum`un eğitim, kültür, spor hayatı daha faal olacak. Şimdiden milli eğitimden sonra en büyük eğitim kadrosuna sahip olan belediyemiz, bu merkezle birlikte daha da büyüyecek. Buhara Kültür Merkezi tam bir prestij yatırımıdır. Belediyenin hizmet anlayışındaki değişimi sadece bu binayı görenler bile fark edebilir. Maliyeti, tefrişatı da dahil olmak üzere 12 milyon 750 bin TL`dir. Burayla beraber derslik sayımız ise 100 oldu. MEB`den sonra Çorum`un2. eğitim kurumu olduk. Bu şehrin ve ülkenin geleceği gençlerin daha iyi bir eğitimle yetişmesine katkı sağlıyoruz”; diye konuştu.

Seçim beyannamesinde söz verdikleri tüm yatırımları tek tek hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Külcü, özel sebepleri nedeniyle arasta ve stadyum yatırımları dışında tüm vaatlerini hayata taşıdıklarını kaydetti.

55 branşta 367 kurs açıldı

Külcü şöyle konuştu: “55 farklı branşta toplam 367 kurs düzenledik. Bunlara 7 bin 195 farklı kişi katılarak eğitim aldı. Tüm etkinliklerimizi göz önüne aldığımızda 30 bin kişi sayısına ulaşıyoruz. 1963 öğrencimiz 5 merkezimizde düzenlenen eğitim kurslarına katıldı. 1100 çocuğumuz sosyal etkinliklere katılırken, tüm faaliyetlerimizde yer alan öğrenci sayımız ise 32 bin 979 olarak gerçekleşti.”

Bekiroğlu ve Anaç tebrik etti

Başkan Külcü’nün basın toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ile Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ise Buharaevler Kültür Merkezi’nin AK Parti belediyeciliğinin güzel bir örneği olduğunu söylediler.”İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”; anlayışına vurgu yapan Bekiroğlu ve Anaç, “Bu çalışmalar yeni Türkiye’nin oluşumunda birer saç ayağıdır. Bu merkezler bizlere onur veriyor, kıvanç veriyor. Tüm Çorumlulara hayırlı olsun.” diye konuştular.