Belediyemizden Çorum’a 3 Meydan

21 Nisan 2015 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, seçim öncesi yapmayı taahhüt ettikleri kent meydanı için önemli bir adım attıklarını söyledi.

Belediye Konferans Salonu`nda düzenlenen protokol imza töreninde Çorum`da yapacakları üç şehir meydanı ile ilgili bilgiler veren Başkan Külcü, kent meydanlarının şehirlerin dili olduğunu vurgulayarak meydanların şehir kültürüne katkısını dile getirdi.

Bir belediye başkanı olarak kendisinin çok önemsediği böyle bir projenin imza aşamasına gelmiş olmasının kendisini son derece memnun ettiğini belirten Külcü, “Meydan, artık günümüz yaşam anlayışında vazgeçilmez bir kamusal alandır. Her ülkede, her şehirde sahip olunan kültüre göre, meydanlara farklı fonksiyonlar yüklenmiş olsa da, aslında bu durum biraz da, fiili olarak, kendiliğinden ortaya çıkmış olmakla birlikte, tüm meydanların ortak bir yönü vardır.”; dedi.

Tüm medeniyetlerde “şehir, insan ve kültür”;ün birbirinden ayırt edilemeyen üç önemli husus olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Bizim medeniyetimizde ise daha çok büyük bir cami veya bir külliye merkez olarak kabul edilmiş ve hayat orada yoğunlaşmıştır. İşte bizim Ulu Camimiz; etrafında arasta, hamamlar, çarşı, pazar. Hayat, caminin etrafında yoğunlaşmış. Anadolu’nun kadim şehirlerinin hepsinde böyle. Biz de Belediye yönetimi olarak doğrusu işi bu noktada devraldık. Belediye Başkanlığına aday olduğumuz ilk günde meydan konusundaki fikrimizi çok net söylemiştik. Üzerinde tam 6 yıldır çalışıyoruz. Tabi üzerinde yapılaşmanın olduğu, farklı amaçlarla kullanılan bir alanda mesafe almak da zor ve yorucu oluyor. Çok çalıştık ama hamdolsun sonucunu da aldık. Artık işin sonuna geldik diyebilirim. Bence işin planlama ve satın alma / kamulaştırma kısmı en önemli kısmı idi. Şehir için üç ayrı noktada meydan planlaması yaptık. Bunlardan birincisi Valilik önünde oluşacak meydanımızdır. İkincisi Akşemseddin Cami yanındaki meydanımız olacaktır. Üçüncüsü ise yeni Belediye Hizmet Binamızın önündeki meydan olacaktır.”; dedi.

Meydan projesinde gelinen noktayı işbirliğine dayandıran Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,

Herkesin bir tarafa çektiği, işlerin aylarca yıllarca sürüncemede kaldığı, birçok zaman iş yapmak isteyen kişinin yorulup pes ettiği bir Türkiye’den herkesin el ele verdiği ve “mesele memleketse gerisi teferruattır” dediği bir Türkiye’nin fotoğrafıdır. Bir ucunda hükümet, bir ucunda belediye herkes üzerine düşeni yapıyor. Bir işbirliği duygusu, bir dayanışma örneği. Çorum bu yönde çok olumlu bir yola girdi. İnşallah hem yaptığımız, tamamladığımız projelerle hem de yapacaklarımızla Çorum’u bu konuda iddialı bir noktaya hep beraber taşıyacağız. Özellikle Akşemseddin ve Belediye meydanlarının bulunduğu bölgeler şehir için yeni merkezler oluşturacak. Gazi, İnönü, Osmancık ve Bahabey aksındaki yoğunluk ve sıkışmışlığı da ortadan kaldırılacak. Bu meydanlar inşallah tamamlandığında şehrin boynunda bir inci gerdanlık gibi duracak.”; dedi.