Belediyemizden çok kitap okuyan öğrencilere Çanakkale Jesti

18 Haziran 2014 Çarşamba

Çorum Belediyesi, en çok kitap okuyan öğrencileri Çanakkale gezisi ile ödüllendirdi. Çanakkale Savaşları’nın yoğun olarak yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nı gezen öğrenciler, gezide duygu dolu anlar yaşadı.

Türk Tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olan Çanakkale’yi görme ve gezme imkânı bulan öğrenciler, kendilerine bu imkânı sunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.

Birçoğu Çanakkale’yi ilk kez görme ve gezme imkânı bulan öğrenciler, iki gün süren gezinin ardından Çorum’a döndü.

Çorumlu öğrenciler, Çanakkale Şehitliği’ni gezdikten sonra Çanakkale’nin tarihi, turistik yerlerini de gezme imkânı buldular. Öğrenciler, adı türkülere konu olan Aynalı Çarşı, Truva Atı ve tarihi Çanakkale Saat Kulesi önünde de hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Öğrencilerden Abide’de özçekim

Çorum Belediyesi’nin organizasyonu ile Çanakkale’yi gezen öğrenciler gezi esnasında tarihi yarımadada bulunan Çanakkale Şehitleri Abidesi’nde son günlerin moda fotoğraf çekimini yapmayı ihmal etmediler. Türk Dil Kurumu tarafından “öz çekim” olarak adlandırılan çekim tekniği ile abidenin altına işlenen Türk Bayrağı unutulmaz bir hatıra olarak yer aldı.