BELEDİYEMİZDEN ÇOCUKLARA UZAY YOLCULUĞU

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Planetaryum Uzay Çadırında çocuklar ve gençler, Güneş sistemi, yıldızlar ve uzayı görsel olarak tanıma fırsatı buldular.

Belediyemiz 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında çocukları da unutmadı. Cacabey Planetaryum Uzay Çadırını Çorum`a getirerek çocuklara uzay yolculuğu yaptırdı. Belediyemiz tarafından Uzay ve astronomi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Çorum`a getiren ve ücretsiz olarak çocukların beğenisine sunulan Planetaryum Uzay Çadırında, çok boyutlu gösterilen uzay yolculuğu etkinliği çocuklara unutamayacakları bir atmosfer yaşatıyor.

Hürriyet Parkına kurulan ve 2 gün çocukların hizmetine sunulan Planetaryum Uzay Çadırına çocukların ve gençlerin ilgisi yoğun oldu. İlk günde 750 çocuğun uzay yolculuğu yaptığı gösterilerde velilerde merak içerisinde çocuklarını çadırın dışında beklediler.

Çocukların uzay yolculuğunda Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan`da çocukları yalız bırakmadı. Çocuklarla birlikte bazı velilerde uzay gösterisini izlerken, çocuklar Belediye`nin kendileri için düzenlenen gösteri için Başkan Muzaffer Külcü`ye teşekkür ettiler.