BELEDİYEMİZDEN ÇANAKKALE ZAFERİ ŞİİR YARIŞMASI

19 Mart 2013 Salı

Belediyemiz Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi tarafından Çanakkale Haftası nedeniyle düzenlenen şiir yarışması sonuçlandı.

Düzenlenen şiir okuma yarışmasını Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile belediye birim amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda öğrenci ile vatandaş da izledi.

Şiir yarışması öncesinde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, amaçlarının şiiri en güzel kimin okuduğunu bulmak olmadığını, kendileri için önemli olanın büyüklerini, millet olmada, millet şuuruna varılmasında değeri olan, katkısı olan büyükleri ve onların eserlerini gençlerin öğrenmesi olduğunu söyledi.

Mehmet Akif`in sadece bir şair olmadığını, onun aynı zamanda bir mütefekkir, büyük bir din alimi olduğunu, O`nun edebiyle irfanıyla, ahlakıyla, vakarıyla Türk milletinin en büyüklerinden birisi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Evlatlarımız Mehmet Akif`i iyi öğrensinler ve kendilerinden sonraki nesillere de bunları aktarsınlar istiyoruz. Mehmet Akif Ersoy “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar”; diyor. Ellerinde şu anda teknolojinin dışında hiçbir şey yok. Batının sahip olduğu teknolojiye çok çalışarak biz de sahip olabiliriz. Buna yürekten inanıyorum.”; dedi.

Çorum Belediyesi olarak kültür ve eğitim faaliyetlerini önemsediklerinin altını çizen Başkan Külcü, “Aile Eğitim Merkezi`mizde ailenin güçlenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`mizde de bu çalışmaları yürütüyoruz ki dün olduğundan daha güçlü daha kudretli bir millet olarak yarın varlığımızı devam ettirelim. Esasında milletler topluluğunun içerisinde bizi farklı kılacak, bizi güçlü kılacak, yarınlara da güçlü kılacak değerler bunlardır. Önümüzdeki yıllarda bu programlarımız devam edecek.”; dedi.

NFK Gençlik Merkezi`nde düzenlenen Çanakkale konulu şiir yarışmasında Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden Eren Alp Eker birinci oldu. Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi`nden Abdulsamet Erdal`ın ikinci olduğu yarışmada üçüncülüğü de Anadolu Ticaret Meslek Lisesi`nden Ahmet Cihat Yıldız elde etti.

Yarışmaya katılan öğrencileri kutlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.