33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZDEN BİR ULUSLARARASI SEMPOZYUM DAHA

1 Kasım 2012 Perşembe

Belediyemiz, “Uluslararası Cumhuriyetten Günümüze Şehir ve Şehircilik Sempozyumu”; düzenleyecek. İlki 2009 yılında ikincisi ise 2011 yılında düzenlenen Şehir ve Medeniyet Sempozyumlarının üçüncüsü 02-04 Kasım tarihleri arasında da yine Çorum Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Cumhuriyetten günümüze şehirler ve şehirleşme üzerine hazırlanan bilimsel makalelerin sunulacağı sempozyumla bilim adamlarının dikkatini Çorum`a çekmeye hazırlanıyor. Yerli ve yabancı 50`den fazla bilim adamının katılacağı sempozyum üç gün sürecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 02-04 Kasım tarihleri arasında düzenleyecekleri Uluslararası Cumhuriyetten Günümüze Şehir ve Şehircilik Sempozyumu`nun Şehir ve Medeniyet Sempozyumlarının üçüncüsü olduğunu vurguladı. Türkiye`nin şehircilik alanında çalışan önemli bilim adamlarının yanı sıra yurt dışından da sempozyuma katılımın olacağını belirten Başkan Külcü, sempozyumda Osmanlı`dan Cumhuriyet`e ve Cumhuriyetten Günümüze Kent Mimarisinde yaşanan değişimler üzerine hazırlanan bildirilerin yer alacağını dile getirdi.

2009 yılında düzenlenen Şehir ve Medeniyet Sempozyumu ile İslamiyet’in doğuşundan bugüne kadar İslam ülkelerinde uygulanan şehircilik anlayışının; 2011 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Osmanlı Medeniyeti`nde Şehir Sempozyumu ile Osmanlı`daki şehircilik anlayışının baştan sona ele alındığını dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyetten Günümüze Şehir ve Şehircilik Sempozyumu ile de Cumhuriyet dönemi şehircilik anlayışının ele alınacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, düzenleme kurulunda Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer İskender Tuluk ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Alıcı`nın yer aldığı sempozyuma tüm Çorum halkını davet etti.

Sempozyum 2 Kasım 2012 Cuma günü saat 09.30`da Anitta Otel`de başlayacak.

Sempozyuma ünlü isimler de katılacak

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Uluslararası Cumhuriyetten Günümüze Şehir ve Şehircilik Sempozyumu`na Türkiye`nin önde gelen bilim adamları da katılacak.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi, aynı zamanda AK Parti MKYK Üyesi de olan Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay gibi önemli isimler sempozyuma önemli katkılar sağlayacak.