21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

BELEDİYEMİZDEN BİR KÜLTÜREL HİZMET DAHA

25 Ocak 2012 Çarşamba

Çorum`un kültür, sanat ve edebiyat hayatına önemli hizmetlerde bulunan Çorum Belediyesi, Çorumla ilgili yazılı eserleri kitap haline dönüştürüyor. Eğitimci Yazar Ethem Erkoç`un “Piyeslerim”; kitabı Çorum Belediyesi Kültür Yayınları arasından çıktı.
Piyeslerim kitabı ile birlikte 22. Kitabını yayımlayan Yazar Ethem Erkoç, öğretmenlik hayatında okullardaki kültür etkinliklerinde eksikliği hissedilen tiyatro eserleri konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü, bu tiyatro eserlerinin bir kısmının da Çorum Devlet Tiyatro Salonu`nda bir tanesinin de yurt dışında sahnelendiğini söyledi.
Piyeslerim adlı kitabında kimi zaman tarihten günümüze ayna tuttuğunu, bazen de şahit olduğu farklı olayları birleştirerek gençliğe ve topluma mesaj vermeye çalıştığının altını çizen Eğitimci Yazar Ethem Erkoç, yazdığı bu eserlerle güldürmenin yanı sıra daha çok insanları düşündürmeyi hedeflediğini vurguladı.
Ethem Erkoç, eserin hazırlanmasında ve basılmasında her türlü katkıyı veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etti.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Çorum Belediyesi olarak Çorum`un kültür hayatını diri tutmak ve Çorumluların kültür ve sanata olan ilgisini daha da artırmak amacıyla projeler ürettiklerini ifade etti. Külcü, Çorum Belediyesi tarafından bastırılan bu eserle birlikte okulların da sahnelenecek tiyatro eseri bulma ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacaklarını sözlerine ekledi.