Belediyemizden basın mensuplarına Gazeteciler Günü yemeği

13 Ocak 2014 Pazartesi

Belediyemiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çorum basınını yemekte buluşturdu.

Anitta Otel`de gerçekleştirilen yemeğe Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir, Turhan Candan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Tugay Afat ve Çorum`daki tam haber ajansı, televizyon, gazete, radyo ve internet haber sitesi çalışanları katıldı.

HGYD Başkanı Tugay Afat yemek öncesi yaptığı konuşmada Gazeteciler Günü`nde mesleğini noktaladığını belirterek basın çalışanlarına veda etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen de yaptığı konuşmada gazetecilerin bugün toplumun yadsınamaz bir parçası olduğunu vurgulayarak kendilerini unutmayarak yemek tertip eden Başkan Külcü`ye teşekkür etti.

Külcü: Basınımızın güçlenmesini önemsiyoruz

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, güçlü bir basının Çorum`u daha da ileri taşıyacağını söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çorum Belediyesi tarafından Anitta Otel`de düzenlenen yemekte konuşan Külcü, basının bir şehrin hem içerden hem dışarıdan görünen yüzü olduğunu belirterek, bu yüzden basının güçlü olmasını önemsediklerini söyledi.

Siyasetçilerin, gazetecilerin zor şartlar içerisinde görev yaptığına şahit olduğunu ve yaklaşık 13 yıldır Çorum basınıyla içli-dışlı olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Gazeteciler bir yandan yaptığı işte vicdanına karşı bir sorumluluk taşıyorken diğer yandan bir kamu görevi yapıyor olması nedeniyle attığı her adımda, söylediği her sözde, yazdığı her kelime ve cümlede topluma karşı da sorumluluk taşıdığını bilmelidir.”; dedi.

Basın camiasında sürekli değişim ve gelişim yaşandığını dile getiren Külcü, “Şüphesiz toplumların geleceklerini şekillendirecek olayların bugün yaşıyor olduklarımız ve belki de dün yaşadığımız hadiseler olacak. Sizler kimi zaman farkına vararak kimi zaman da sadece bir haber olarak görüp işinizi yapıp geçerken aslında herkesten daha fazla insanlığın akışına hatta inşasına şahitlik etmektesiniz. Artık hiçbir şey 10-20-30 yıl önceki gibi değil. Sizin içinde bulunduğunuz dünyada böyle. Sürekli bir değişim, sürekli bir gelişim yaşanıyor. Artık her şeyi tüm dünya ölçeğinde anlık takip edebiliyoruz. Hem de çok farklı platformlardan takip edebiliyoruz. Gazetesi, radyosu, televizyonu, interneti, sosyal medyası vb. çok farklı haber kanalları oluştu. Bu durum muhakkak ki basının etki gücünü de artırdı. Bu gücü itibariyle basın artık demokratik ülkelerde yasama, yürütme ve yargı erklerinden sonra 4. güç olarak kabul edilmektedir.”; dedi.

Çorum basınının gücünün artması ve daha iyi yerlere gelmesinin şehrin gelişimine de katkı sağlayacağını belirterek bu yüzden güçlü bir basının olmasını önemsediğini anlatan Külcü, “Çorum`da yerel basınımızın bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya gelmesi demek aynı zamanda Çorum`un da daha ileri bir noktaya taşınması demektir. Elbette bu her Çorumlu için önemli. Ama herkesin şunu da hiç aklından çıkarmaması gerekir ki; bu durum ancak tarafsızlık ve ahlak ilkesine sımsıkı bağlanmış bir basınla gerçekleşebilir. Kimseyi haksız isnatlarla suçlamadan, delili olmaksızın konuşup yazmadan, yalan yanlış her duyduğunu topluma servis etmeden gerekli hazırlıklar yapılarak gerçekleşebilir. Çorum basını şehrin hafızasıdır. Bu varlığımızın daha zenginleştirilerek ve kalitesini, standardını da yükselterek korumamız gerektiğine inanıyorum. Arkadaşlarımızın sıkıntılarının da bilincindeyiz. Çorum Belediyesi olarak gazetecilik mesleğinde çalışan arkadaşlarımızın sıkıntılarını, çalışma koşullarındaki zorluklarını giderme konusunda bize düşen sorumluğu yerine getirme hususunda duyarlılığımızı sürdürmekteyiz, bundan sonra da aynı duyarlılığı taşımaya devam edeceğiz”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yemek sonrası basın mensuplarına kendi isimlerinin yazılı olduğu ajanda ve kalem hediye etti.