Belediyemizden Atık Pil toplayan okullara ödül

19 Haziran 2013 Çarşamba

Belediyemiz tarafından başlatılan Atık Pil ve Atık Yağ toplama kampanyasında en çok pil ve yağ toplayan 5 okula ödül verildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde yapılan ödül törenine Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan ile birlikte ödül almaya hak kazanan ilköğretim öğrencileri ve öğretmenleri de katıldı.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, öğrencilere çevre bilincinin küçük yaşlarda verilmesinin önemine değindi. Atık Pil toplamanın bir yarışma olmadığına dikkat çeken Külcü, pil toplamadaki asıl maksadın zihinlere çevre bilincini yerleştirmek olduğunu söyledi.

Tüm belediyelerin kendi içerisinde güzel çalışmalar yaptığını kaydeden Külcü, “Mahallelerde uygun görülen yerlere ağaç dikiyor ve parklar yapıyoruz. 4 yıl içerisinde Çorum’da 60 bin yetişmiş ağaç diktik. Bunları korumak da gençlere ve öğrencilere düşmektedir.” dedi.

2012 yılında 1.700 kg atık pil toplandığını belirten Başkan Külcü, 2013 yılı için bu rakamı 2.200 kg’ye çıkarmak istediklerini söyledi.