BELEDİYEMİZDEN ANNELERE ÖZEL PROGRAM

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, 13 Mayıs Anneler Günü nedeniyle annelere özel program hazırladı. Anneler Günü programına çok sayıda hanım yoğun ilgi gösterdi.

Anvatar Otel`de düzenlenen programa Talha Bora Öge`nin tek kişilik gösterisi, Senai Demirci`nin eşsiz sohbeti ve Türk Halk Müziği konseri renk kattı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eşi Hatice Külcü, Vali Nurullah Çakır`ın eşi Cemile Çakır, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Saraç`ın eşi Figen Saraç, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray’ın eşi Hülya Eray, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre eşi Selda Emre de katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, programın açılışında yaptığı konuşmada annelerin insanlığın geleceğinin temeli olduğunu ve annelerin değerinin hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük olduğunu söyledi.

İnsanlık aleminin en saygıdeğer varlıkları olan annelerin çocuklarından tek beklentisinin sevgi ve ilgi olduğunu ifade eden Külcü, “Onları mutlu etmenin en güzel yolu, hak ettikleri sevgi, saygı ve ilgiyi eksik etmemektir. Bu nedenle anneler sadece yılın bir gününde değil, her gününde hatırlanmalıdır. Anneler Günü vesilesiyle evlatlarını vatan uğruna şehit veren, acılarını yürekten paylaştığımız, milletimizin ve devletimizin göz bebeği annelerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Annelerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır. En değerli varlıklara nasıl davranılması gerekiyorsa, annelerimize de öyle davranmalıyız. Bizleri büyüten, kendi sütünü bize verip bizim daha güzel yetişmemiz için çaba harcayan, emek sarf edip, her türlü bakimi yapıp, başucunda uykusuz geceler geçirdiği yavrusunu her anne hiç karşılık beklemeden sever.”; iyen Başkan Külcü, evlatların da annelerine aynı hassasiyeti göstererek sevmeleri gerektiğini dile getirdi.

Annelerin mutlaka gönüllerinin alınmasını isteyen Başkan Külcü, “Bizlerin yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan annelerimiz, aslında onlar dünyanın görünen melekleridir. Her hak ödenir, ancak analık hakkı ödenmez. Annelerimizin dualarını alalım onların gönüllerini kırmayalım.”; dedi.

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, 13 Mayıs Anneler Günü nedeniyle program düzenlediği etkinlikle Anneler Gününü nedeniyle hanımlara konuşan Senai Demirci, her annenin üzülmeyecek kadar değerli inceltilmeyecek kadar kutsal olduklarını belirterek, “Annelerimizin değerini bilelim, onların gönüllerini hoş tutalım”; diye konuştu.

Kendi yaşantısı ile ilgili örnekler vererek sürdürdüğü konuşmada, anne, anne sevgisi ve çocukların annelerine nasıl davranması gerektiği konularında bilgiler verdi.

Çorum Belediyesinin düzenlediği Anneler günü programına katılan anneler, Türk Halk Müziği konseri ile neşeli dakikalar yaşadılar.

Dolu dolu geçen bir Anneler Günü programında sahne alan Türk Halk Müziği korosu, tüm anneler için seçtikleri türküleri söylerken, annelerde konserde neşeli dakikalar yaşadılar.