Belediyemizden amatör spora tam destek

8 Ağustos 2016 Pazartesi

Çorum Belediyesi geleneksel olarak düzenlenen Mahalleler arası Minikler Futbol turnuvasında mücadele edecek 15 takımın malzemeleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

1 nolu sentetik çim sahada düzenlenen malzeme dağıtım törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Başkanı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Sağlık İl Müdürü Dr. İsmail Yücel, ASKF Başkan vekili Ahmet Aylar, Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan, TÜFAD Şube Başkanı Remzi Karahan, Çorum Belediyespor Yönetim Kurulu üyeleri ve ASKF Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Serdar Bozkurt ve Teknik Heyet ile futbolcular, mahalleler arası futbol turnuvasında mücadele edecek takımların temsilcileri ve sporcuları katıldılar.

Toplantıda ilk konuşmayı ASKF Başkan vekili Ahmet Aylar ardından da Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan birer konuşma yaptılar. Ayan, konuşmasında geleneksel hale gelen Mahalleler arası futbol turnuvasına her türlü desteği veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve tüm ekibine teşekkür etti. Ardından konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ise her yıl alınan malzeme miktarını ve kalitesini artıran Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve tüm ekibine teşekkür etti.

Çorum Belediyesinin futbolun yanında diğer branşlarda da Çorum’da lokomotif görevini gördüğünü belirterek tüm birimlerin bu konuda gereken özeni gösterdiğini belirterek spor camiasından yapılan sahalara kullanım açısından özen gösterilmesini istedi ve malzemelerin hayırlı olmasını diledi.

‘Spor yarış değil yaşam biçimidir’ Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, miniklerin malzeme dağıtımında yaptığı konuşmada, sporu yarış olarak görmemelerini bir yaşam biçimi haline getirmelerini istedi. Külcü, 15 mahalle takımında oynayacak çocuklara verecekleri malzemelerin hayırlı olmasını diledi ve sağlıklı günlerde kullanmalarını diledi. Bu turnuvada on- on beş gün içinde sona ereceğini belirten Başkan Külcü ‘Bizler sizlerin sadece kazanmak ve kaybetmek üzerine spor yapmanızı istemiyoruz. Galibiyet ve mağlubiyet önemli değil. Sizlerden isteğimiz sonuca göre hareket eden bir anlayışa kesinlikle girmeyin. Sporu bir yarış biçimi değil yaşam biçimi olarak görmenizi istiyorum. Yarışma o süre içinde yaşanır ve biter. Yarış maçın bittiği anda bitmesi gerekir. Asıl önemli olan orada kazandığınız spor ruhunun sizin içinizde ömrünüzün sonuna kadar canlı kalmasıdır. Sizler bu ruhu yaşamalı ve sizlerden sonra gelecek nesillere yaşatmalısınız. Derslerinizde başarılı olacaksınız, sportif faaliyetlerde başarılı olacaksınız. Sadece sporda değil gerek Belediye gerekse Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezlerindeki açılan kurslarda istediğiniz alanda faaliyete katılarak kendinizi geliştirin. Bu çalışmalar hayatınızı daha renkli ve kaliteli hale getirecektir’ dedi.

Konuşmaların ardından 15 mahalle takımının malzemeleri dağıtıldı. Çorum Belediyesi tarafından 15 mahalle takımına 300 forma, 300 şort, 300 ayakkabı, tekmelik ile birlikte takım başına 12’şer olmak üzere 180 adet top dağıtıldı. Malzemeler Başkan Külcü ve diğer katılan davetliler tarafından verildi. Malzeme dağıtımının ardından turnuvada mücadele edecek futbolculardan kurulu bir kadro ile Çorum Belediyespor kadrosundan sekiz kişilik bir kadro gösteri maçı yaptılar.