Belediyemizden akıllı ulaşım sistemleri paneli

15 Kasım 2013 Cuma

Belediyemiz, `Türkiye`de Akıllı Ulaşım Sistemleri` konulu panel düzenledi.

Büyükşehir belediyeleri dışında ilk kez Çorum Belediyesi`nde uygulanacak olan Akıllı Kavşak Sistemlerini bilimsel bir bakış açısı ile kamuoyuna anlatılmasının hedeflendiği ve Çorum Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “Türkiye`de Akıllı Ulaşım Sistemleri”; konulu panel Belediye Konferans Salonu`nda yapıldı.

Akıllı ulaşım sistemlerine önem veren belediyeler arasında yer alan Çorum Belediyesi`nin düzenlediği panelin oturum başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan yaparken, konuşmacı olarak ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi`nden Yrd. Doç. Dr. Hediye Tüydeş, Yalova Üniversitesi`nden Prof. Dr. Ahmet Akbaş ve ISSD Elektronik ve Sistem Mühendisi Çağrı Yüzbaşıoğlu katıldı.

Panelin açış konuşmasını yapan Belediye Başkan yardımcısı Turan Candan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, `Akıllı Trafik Sistemi`nin Türkiye`de ilk kez Çorum`da hayata geçtiğini söyledi. `Türkiye`de Akıllı Ulaşım Sistemleri` konulu panelin açış konuşmasını yapan Turhan Candan, Bahabey Kavşağı`na kurulan akıllı sinyalizasyon sisteminin yılsonuna kadar 5 kavşakta daha kullanıma sunulacağını kaydetti.

Daha sonra panelistler, akıllı ulaşım sistemlerinin önemi ve gelecekte kazanacağı konuma ilişkin açıklamalarda bulundular.