31°C parçalı bulutlu

31°C parçalı bulutlu

Belediyemizden Abdibey Camii'ne dev hizmet

4 Haziran 2015 Perşembe

Belediyemiz Yazıçarşı Abdibey Camii’nin bahçesine Kur’an Kursu ile modern bir abdesthane yapıyor. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Abdibey Camii’nin bahçesine ilave etmek için istimlak ettiği alandaki 4 katlı binanın yıkımını törenle başlattı.

Öğle namazından sonra cemaatin de katılımıyla gerçekleştirilen yıkım törenine AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Dr. Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Milletvekili Adayı İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Müftü Mehmet Aşık, Cami Dernek Başkanı Bilal Keleş ve vatandaşlar katıldı.

Yıkım töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bu işler bir aşk işidir, çok şükür bizde bu aşk var.” dedi.

Abdibey Camii’nin Yazıçarşı’nın mührü olacağını, yıkılan inşaatın yerine Kur’an Kursu ve modern bir abdesthane yapılacağını söyleyen Başkan Külcü, “Abdibey Camii’nin genişletilme çalışmalarına bu zamana kadar 3 milyon TL’lik kaynak ayırdık. Kursu ve abdesthanelerle birlikte bu rakam 4 milyon TL’yi bulacak.” dedi.

Yeni alanda Kur’an Kursu ve abdesthane çalışmalarının tamamlanmasından sonra mevcut Kur’an Kursu’nun yer aldığı binanın da yıkılarak cami bahçesinin genişletileceğini ifade eden Külcü, ayrıca şadırvan yerine de Bosna’da gördüğü ve Osmanlı’nın izlerini taşıyan ünlü Bosna Çeşmesi’ni şadırvan yerine inşa edeceklerini söyledi.

Kazasız bir çalışma dönemi duasıyla başlatılan yıkım çalışmaları, Başkan Külcü’nün talimatıyla başlatıldı.