Belediyemizden 3 tır hediye

28 Mart 2016 Pazartesi

Belediyemiz, Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine ve terör mağduru vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta 6 kamyon yardım malzemesini bölgeye ulaştıran Çorum Belediyesi, şimdide 3 tır dolusu gıda maddesini bölgeye gönderdi.

Hakkari ve Yüksekova’da güvenlik güçleri ile terör mağduru vatandaşlara gönderilmek üzere hazırlanan insanı yardım tırları Akşemseddin Camii önünde yapılan dualarla yola çıktı. Cuma namazı sonrasında yapılan törende konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,  “geçtiğmiiz günlerde 2 tır ve 4 kamyondan oluşan hediyeleri bölgeye göndermiştik. Hediye diyorum çünkü devletimiz Doğu ve Güneydoğuda gerekli yardımları yapıyor. Bugünde aynı şekilde devletin ve milletin bekası için evlerini boşalan ve teröre karşı devletin yanında olanlar için gıda maddeleri ve özel harekat polislerimiz için 3 bin paket leblebi hazırlattık” dedi.

Türkiye’nin terörü alt edecek güçte olduğunu kaydeden ve halkın birlik beraberlik için hareket etmesi gerektiğini dile getiren Muzaffer Külcü,  “Türkiye’de şimdi Türk-Kürt kavgası yok.  Böyle bir oyunun oynanmakta ve Allah’a hamdolsun ki halkımız bu oyunun farkında. Bir ve beraber olarak bu oyunu bozacağız. Bölgede ateist bir devlet kurmak istiyorlar. HDP denen partinin Müslüman olan Kürtlerle de Türklerle de kavgası var. Bunların hepsi bir oyundur, tuzaktır. Milletimizde bu tuzağın farkındadır” dedi.

Başkan Külcü’nün konuşmasının ardından yapılan dua ile yardım tırları Hakkari’ye uğurlandı. Törene AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük,  Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Zeki Gül, Turhan Candan, Ahmet Yabacıoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.