Belediyemizden 1571 çocuğa bayramlık

18 Temmuz 2014 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, aralarında yetim ve öksüz çocukların da yer aldığı 1571 çocuğa bayramlık hediye etti. Çocukların mutluluğunun gözlerinden okunduğu giyecek dağıtım esnasında anneler, Başkan Külcü’ye dua etti.

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen bayramlık hediye törenine eşi Hatice Külcü ile birlikte katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu çalışmanın çıkış noktasından bahsederken, çocuklara bayramlık hediye edilmesi fikrinin ve Peygamber Efendimiz’in doğum tarihi olan 571’le özdeşleştirilmesi fikrinin eşi Hatice Külcü’ye ait olduğunu hatırlattı.

“Bayramların huzura, mutluluğa ve barışa vesile olmasını diliyorum.” diyen Külcü, dağıtım töreni öncesinde kısa bir açıklama yaparak, Çorum Belediyesi’nin sosyal çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Geçen yıl başlatılan bayramlık hediyesinde 1571 sayısının zor tamamlanabildiğini, ancak bu sene bu sayının da üzerinde talep olduğunu belirterek, “Şu an için hazırlıklarımız belki bu rakamın üzerine çıkmaya imkan vermese de, Kurban Bayramı için de 1571 evladımıza bayram hediyelerimiz olacak. Ulaşamadığımız evlatlarımızı o bayram sevindireceğiz.” dedi.

Peygamber Efendimiz’in de bir yetim olarak büyüdüğünü hatırlatan Başkan Külcü, yetimlerin ve öksüzlerin her zaman önceliği ve ayrıcalığı bulunduğunu belirterek, “İnsanlarımızın gönlünde kalıcı olanın sosyal etkinlikler olduğunu görüyor ve bu konudaki hassasiyetimizi artırarak sürdürüyoruz.” diye konuştu.