Belediyemizden 13 milyon TL’lik rüzgar santrali yatırımı

26 Eylül 2013 Perşembe

Çorum Belediyesi, rüzgar santrali kurarak kendi elektriğini üretecek. AK Parti İlçe Danışma Meclisi`nde konuşan Başkan Külcü, sessiz sedasız yürüttükleri bu önemli çalışmada artık son aşamaya geldiklerini belirterek “4 bin megawattlık 4 direkli bir rüzgar santralimiz olacak”; dedi.
Rüzgar Enerjisi Projesi`ni ilk kez açıklayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu yatırım için Samsun`un Ladik ilçesinde 50 dönümlük bir tarla satın aldıklarını, bu bölgeye 4 adet rüzgar türbininden oluşan bir santral inşa edeceklerini belirtti. Enerji santralinin maliyetinin 13 milyon TL olduğunu ifade eden Külcü, santralden yıllık 4 milyon TL gelir elde edileceğini ve sistemin 15 yıllık süre içerisinde Çorum Belediyesi`ne yaklaşık 80 milyon TL girdi sağlayacağını vurguladı.

Çorum Belediyesi`nin tüm yenilikleri hep en önce takip ettiğini, yeniliklerden ilk önce Çorum halkının istifade ettiğini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Elektrik üretimi için hazırlanan kanundan önce biz her zaman önde gidenlerden olmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Gerekli araştırma ve etütlerimizi bitirdik. Yakında sözleşmemizi yapıp inşaat çalışmalarına başlayacağız”; dedi.