26°C parçalı bulutlu

26°C parçalı bulutlu

Belediyemizde toplu iş sözleşmesi sevinci

18 Mart 2019 Pazartesi

Çorum Belediyesi Personeli Şirketinde çalışan 1311 işçi ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

İmza törenine AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Hak-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı ve eski Çorum Milletvekili Salim Uslu, Hizmet-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Köroğlu ve işçiler katıldı.

Belediye Başkanı Zeki Gül programda yaptığı konuşmada, toplumun tüm kesimlerine doğumdan ölüme kadar, Çorumluların emrinde olmaya çalıştıklarını belirterek, gönül belediyeciliği yapmaya özen gösterdiklerini söyledi. Toplu İş Sözleşme imza töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, şehrin her noktasında, tüm mahallelerinde belediyenin bir yatırımının olduğunu ifade ederek, “Çevre güvenliği ve temizliği ile ilgili çalışmalardan, esnafa yönelik çalışmalara, eğitimden ulaşıma, kadar şehrin bütününde belediyemiz var” dedi. Sosyal belediyecilik hizmetleriyle, kültür faaliyetleriyle hayatın her anında ve her noktasında insanlara dokunan bir belediye olmaya gayret ettiklerini dile getiren Başkan Gül, “Evde Bakım Hizmetlerimizle, Hoş geldin Bebek, Gıda Bankası, Engelli Eğitim Merkeziyle, giyecek yardımlarıyla toplumun tüm kesimlerine doğumdan ölüme kadar, hemşehrilerimizin emrinde olmaya çalışıyoruz. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan diyor ya “Belediye işi gönül işidir” diye biz de gönül Belediyeciliği yapmaya özen gösteriyoruz. Bu şehirdeki insanlara olduğu kadar bu şehrin tabiatına, kültürüne, tarihine yönelik çalışmalarımıza da aralıksız devam ediyoruz” diye konuştu. Çorum Belediyesi olarak, AK Parti hükümetleri tarafından Türkiye’deki kazanımları Çorum’a yansıtmaya çalıştıklarını dile getiren Gül, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu şehrin büyük şehirlerde olan her türlü imkândan faydalanması için çalışmalar yaptık. Sporda, ulaşımda, kültürde, şehir estetiğinde, yeşil alanlar konusunda hemşehrilerimizin de takdir ettiği çalışmalar yaptık. İşçilerimizle imzaladığımız toplu iş sözleşmesini imzalarken, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu göz ardı etmedik. Ücretlerin enflasyon tarafından erimesine izin vermedik. Personelimizin daha mutlu, daha huzurlu bir yaşam sürmeleri için gücümüzün son noktasına kadar zorladık. Yaptığımız toplu iş sözleşmesine ücret artışlarının yanında yeni kazanımlar ekledik” dedi.

Programa katılan misafirlerden “AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu, Hak-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı ve eski Çorum Milletvekili Salim Uslu, Hizmet-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir,” duygu ve düşüncelerini ifade ederek işçilerin her zaman yanında olduklarını aldıkları zammın kendilerine ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulundular.

Çorum Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Köroğlu yaptığı konuşmada toplu sözleşmede işçilerin yararına olan katkıları sağlayan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sözleşmeler imzalandı. İşçiler yapılan sözleşme sonrası mutluluklarını halay geçerek gösterdiler.

Foto Galeri