21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

BELEDİYEMİZDE İŞÇİ VE MEMUR BAYRAM ETTİ

31 Ocak 2012 Salı

Belediyemizde çalışan işçi ve memurların maaş ve sosyal haklarını iyileştiren toplu iş ve sosyal denge sözleşmeleri düzenlenen törenle imzalandı.

İmza törenine Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Bem Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ve çok sayıda belediye personeli katıldı.

Çorum Belediyesi`nde şu an 139 işçi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Son yasayla da 296 kişiye yollarımızı ayırdık. Geriye kalan işçi arkadaşlarla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Gönderdiğimiz işçilerin hiçbirisi işini yapmadığı için değil, belediyemizin insan gücünü gençleştirmek hem de mali yapımızı güçlendirecek adımlar atmak için gönderdik.

Sizler ne kadar kıymetliyseniz onlar da o kadar kıymetliydi. Yıllardır belediyelerin arzu ettikleri ancak hiçbir hükümetin cesaret edemediği bu uygulamayı hayata geçiren hükümetimize ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İmzalanan Toplu İş ve Sosyal Denge Sözleşmeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Külcü, “2012 yılı için işçi kardeşlerimizin günlük yevmiyelerine 8 TL zam yaptık.

2013 yılı için ise yevmiyelere 7 TL daha zam yapacağız. Memur kardeşlerimiz için ise 1400 ile 2600 TL arasında maaş alanlara 250 TL, 2 bin 600 ile 3 bin TL arasında maaş alanlara 150 TL, 3 bin TL`nin üzerinde maaş alanlara da 100 TL zam yapıldı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü konuşmasını atılan imzaların hem işçi hem memurlar hem de belediye için hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.