30°C parçalı bulutlu

30°C parçalı bulutlu

BELEDİYEMİZDE ALTYAPI SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

16 Eylül 2011 Cuma

Şehrin dört bir yanında altyapı çalışmalarını sürdüren Çorum Belediyesi, bayram öncesi hızlandırdığı altyapı çalışmalarını bayram sonrasında da sürdürüyor. Yağmursuyu şebekesi, asfalt, kanalizasyon ve park çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Büyük hedeflere büyük adımlarla ilerleyen Çorum Belediyesi, belirlediği ihtiyaç programı çerçevesinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Çorum Belediyesi, kentin en yoğun caddelerinden birisi olan Mehmet Akif Ersoy Caddesi`nde asfalt yenileme çalışması başlattı. Bahçelievler Mahallesi`nin büyük bölümünü içinde barındıran Mehmet Akif Ersoy Caddesi, sil baştan yenilenerek bölge halkının hizmetine sunulacak. Cadde, asfaltının tamamlanmasıyla birlikte bambaşka bir görünüme sahip olacak. Alper Zahir, Mehmet Akif Ersoy Caddesi`ndeki asfalt ve altyapı çalışmalarının bir bölümünün Ramazan Bayramı öncesinde yapıldığına vurgu yaparak caddenin, asfaltının tamamlanmasından sonra modern bir görünüme kavuşacağını vurguladı. Bu zamana kadar görülmemiş bir çalışmayla aynı anda şehrin birçok yerinde büyük çaplı asfalt çalışması yaptıklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yaptıkları çalışmaların Çorum halkı tarafından da memnuniyetle karşılandığını görmelerinin kendilerini daha çok çalışmaya yönelttiğini ifade etti.

Çorum Belediyesi`nin, tüm bölgelerde sürdürdüğü asfalt çalışmaları, Çorumluları memnun ediyor. Bahabey Caddesi`nde uzun zamandır sürdürülen altyapı çalışmalarında önemli aşama kaydedilirken, Belediye`nin yaptığı çalışmalar bölge sakinlerinin de takdirini kazanıyor. Bahabey Caddesi üzerinde … metrelik bir alanda sürdürülen çalışmaların ihtiyaç duyulan diğer bölgelerde de devam edeceğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yaptıkları çalışmalarda hep vatandaşın memnuniyetini ve bölge ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını belirtti.

Çorum Belediyesi, şehir içerisinde sürdürdüğü asfalt çalışmalarının yanı sıra ihtiyaç duyulan okul bahçelerini de asfaltlıyor. Daha önce birçok okul bahçesini asfaltlayarak öğrencilere nezih bir okul bahçesi hediye eden Çorum Belediyesi, son olarak Toprak Sanayi İlköğretim Okulu bahçesini de asfaltlıyor. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı sonunda ilköğretim öğrencilerine kitap dağıtımı esnasında Toprak Sanayi İlköğretim Okulu yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Başkan Külcü, Okul Müdürü Selahaddin Karakılınç`ın okul bahçesinin asfalt ihtiyacı olduğunu belirtmesi üzerine Çorum Belediyesi olarak üzerlerine düşen neyse yerine getireceklerini belirtmişti. Başkan Külcü, o tarihten sonra konuyla ilgilenerek okulun bahçesinin asfaltlanması talimatını verdi. Asfaltlanan okul bahçesi yeni görünümüyle öğrenci velilerinin beğenisini kazandı. Toprak Sanayi İlköğretim Okulu`nda çocukları okuyan aileler de okul bahçesinin asfaltlanması talimatını veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etti. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, okulların birçok sorununun bulunduğuna dikkat çekerek okulların tüm sorunlarının Belediye tarafından çözülmesinin mümkün olmadığını ancak Çorum Belediyesi`nin okulların sorunları konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini belirtti.

Çorum Belediyesi yağmursuyu şebeke çalışmalarını Bahçelievler`de sürdürüyor. Öğretmenevi altında sürdürülen yağmursuyu şebeke çalışmalarıyla Bahçelievler`in yüksek kesimlerinden gelerek şehir merkezine gelene kadar adeta sele dönüşen yağmur sularının şehir merkezine gelmeden en yakın dere olan Melikgazi Deresi`ne deşarjını gerçekleştirmek amaçlanıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, daha önce de Dumlupınar Caddesi`nin 350 metrelik yağmursuyu ve ızgara ihalelerinin yapıldığını, yine Bahçelievler Mahallesi`nde Altınevler Camii bölgesinde yapılan yağmursuyu ilavelerinin hem Çorum`un altyapı ömrünün uzatılması hem de caddelerde akan sel suyunun önüne geçilmesini sağlayacağını vurguladı.

Çorum Belediyesi, asfalt çalışmalarının yanı sıra altyapıdaki çalışmalarını da büyük bir hızla devam ettiriyor. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Aksaray Cadde ve Sokaklarda Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerin iki grup halinde eskiyen şebeke bağlantılarını yenilediğini söyledi. Zahir, çalışmaların tamamlandığını ifade ederek; ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde yeni çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Çorum Belediyesi, eskiyen kanal ve içmesuyu hattı yenileme çalışmalarının yanında yeni yerleşim alanlarındaki çalışmalarını da devam ettiriyor. Mehmet Akif Ersoy 25. Sokak`ta yeni yerleşim alanı içerisinde yer alan bölümde ilave kanal çalışması yapıldı.