Belediyemiz Yol Çizgi Çizme Aracı aldı

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Belediyemiz tarafından yeni teknolojiye göre dökülen asfalt yolların, gece ve gündüz kullanımında trafik emniyetinin sağlanması ve asfalt yola güzel bir görüntü kazandırması amacıyla Yol Çizgi Çizme Aracı aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir`in yaptığı açıklamada, önceden Çorum Belediyesi yol şeritlerinin çizgilerini belirlerken Karayollarının aracını kullanıyordu. Yeni alınan araç ile yol çizgileri boyaması artık belediye kendi aracı ile yapacak dedi.

Zahir, sürücülerin özellikle gece ve gündüz görüşlerini üst seviyeye çıkarmak ve bu sayede şerit disiplini ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yol çizgi uygulamaları büyük önem arz etmektedir diye söyledi.

Alınan yeni araçla solvent bazlı ve su bazlı tek kompenantlı yol çizgi ve çift kompenantlı likit ve likit yol çizgi boyalarının uygulamaları yapılırken, boya içerisine cam küreciği eklenerek gece yolculuğu daha konforlu ve güvenilir hala gelmektedir diyen Zahir, yol şerit çizme aracı şehir içerisindeki tüm cadde ve sokaklarda trafik çizgilerini daha düzgün ve kaliteli bir şekilde çizmeye başladığını ifade etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorum Belediyesi`ne Yol Çizgi Çizme Aracı`nın yaklaşık 220 bin TL`ye alındığını söyledi.