Belediyemiz, yaban hayvanlarını unutmuyor

8 Ocak 2016 Cuma

Soğuk havaların hüküm sürdüğü bugünlerde Çorum Belediyesi yaban hayvanlarını unutmadı. Veteriner İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, doğal ortamlarında yiyecek bulmak için zorlanan kuş ve diğer yaban hayvanları için doğaya yem bırakıyor.

Doğal dengeyi bozmadan yaban hayvanlarına yiyecek bıraktıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Kış şartların ağır geçtiği dönemlerde yaban hayvanları yeterince beslenemiyor. Çorum Belediyesi olarak hayvanları ve yaban hayatını korumayı bir görev biliyoruz. Bu sebeple şehrin çeperlerindeki ağaçlık alanlara barındırdığı hayvan türlerine göre yem bırakıyoruz. Bu yemleme işlemi ekiplerimiz tarafından belirli aralıklarla tekrarlanıyor.”; dedi.

Candan, doğaya yem bırakma işleminin doğal beslenme kaynaklarının azalmasıyla birlikte yaban hayatının sürekliliği için gerekli hale geldiğini ifade etti ve bu işlemin kış boyunca devam edeceğini sözlerine ekledi.