Belediyemiz ve MEM, Akıl Oyunları Projesi için imza attı

19 Aralık 2014 Cuma

Çorum Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Akıl Oyunları Proje imza töreni düzenlendi.

İl genelinde eğitim alan ilk ve ortaokul öğrencilerini kapsayan proje; Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerinde uygulanacak.

Çorum Belediyesi Turgut Özal İş Merkezi`nde yer alan toplantı salonunda gerçekleştirilen -imza töreni Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük`ün katılımıyla gerçekleştirildi. Tören öncesi konuşan Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük; zihinsel becerileri üst seviyeye çıkartarak etkin kullanımının sağlanmasının eğitimin temel mantığını oluşturduğunu söyledi.

Bu amaca hizmet etmek üzere her türlü imkanın değerlendirildiğini belirten Büyük, çocukların, temel olarak hayatı oyunlarla öğrendiklerini, proje ile de oyun oynarken üst düzey zihinsel becerilerin de geliştirilmesinin amaçlandığını belirterek, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, eğitim konusunda desteklerini esirgemeyen Çorum Belediyesi`ne de teşekkür etti.

Çorum Belediyesi adına proje imza törenine katılan Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise, sosyal ve katılımcı belediyecilik anlayışı gereği özellikle eğitim alanında her türlü desteğe açık olduklarını, gelecek nesilleri yetiştirmenin özveriyle mümkün olabileceğini söyledi.

Proje kapsamında; Çorum il genelinde eğitim alan ilk ve ortaokul öğrencileri kendi okullarında satranç, mangala, haneo kulesi, rubisk race, T-tangram eğitimleri alacak.