25°C parçalı az bulutlu

25°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZ VE DED'TEN M.AKİF PROGRAMI

6 Nisan 2011 Çarşamba

Belediyemiz ile Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi ortaklaşa “İman ve İstiklal Şairi Mehmet Akif”; konulu bir konferans düzenleyecek.

8 Nisan 2011 Cuma günü saat 19.30 da Belediye Konferans salonunda düzenlenecek programa Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fatih Andı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hasan Akay ve Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Yılmaz Daşçıoğlu konuşmacı olarak katılacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2011 Yılının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından M.Akif Ersoy yılı ilan edildiğini belirterek, bu nedenle bütün Türkiye`de M.Akif`i anlamak ve tanımak anlamında programlar düzenlendiğini kendilerinin de M.Akif `i iyi analiz etmiş üç ilim adamını Çorum`a getirerek Milli şairi bir kez daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını söyledi.

Milli şair M.Akif Ersoy`un şiir anlayışı ve şiir gücü kadar bir sosyologda bulunabilecek ayrıntıları yakalayabilen gözlem gücüyle İstiklal Marşını bu denli etkili bir hale getirdiğini ifade eden Muzaffer Külcü, ” İstiklal Marşı’ nın şairi olarak Mehmet Akif ‘in bir başka önemli özelliği de sarsılmaz bir iman ve dava adamı olduğudur. Türk Şiiri’nde bu kadar kendi kendisi olabilen, yüksek ahlak sahibi, mütevazı ve ilkeli, entelektüel kapasitesi son derece yüksek, yaşadığı dünyanın farkında bir başka şair zor bulunur”; dedi.

Külcü, M. Akif`in aynı zamanda bir Milli Mücadele kahramanı olduğunu işaret ederek, Akif`in Milli Mücadeleye katılmak için uzun ve tehlikeli bir yolculuktan sonra Ankara`ya gelerek, yüreğindeki imanla cami kürsülerinden, eşraf ziyaretlerine kadar, sohbet, vaaz, davet, düzyazı ve şiirle vatan severliğini haykırdığını kaydetti.

“İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif, büyük bir İslam Şairidir. O’na “Vatan Şairi” de diyebiliriz. Çünkü Akif, Allah’a, Peygamber’e, Vatanı’na, Bayrağı’na ve Milleti’ne aşık bir vatanseverdi”; diyen Başkan Külcü, ” Milli Dünyada İstiklal Marşı yazan şairler içinde, hem milletinin var olma mücadelesine katılmış bir kahraman, hem milletinin dilini bu kadar iyi kullanan bir yazar”; şeklinde konuştu.

Başkan Muzaffer Külcü, 8 Nisan 2011 Cuma günü Belediye konferans salonunda yapılacak “İman ve İstiklal Şairi Mehmet Akif”; konulu konferansa tüm Çorumluları davet ettiğini de sözlerine ekledi.