BELEDİYEMİZ, TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ayhan Yürüyen, Çorum Belediyesi’nin Türkiye genelinde prim borcu bulunmayan nadir belediyelerden birisi olduğunu söyledi. Yürüyen, SGK primlerini düzenli ödediği için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Yaptığımız hizmetler nedeniyle takdir edilmelerinin mutluluk verici olduğunu dile getiren Başkan Külcü, “Dün günü geçmiş olan borçlar için ayrılan ödenekler bugün yatırımlarımız için tahsis ediliyor” dedi. Çorum Belediyesi’nin % 80’i SGK prim borçlarından oluşan 23 milyon TL tutarındaki geçmiş dönem borcunun bulunduğunu hatırlatan Başkan Külcü, bu borcun Mart ayı itibariyle tamamının ödendiğini bildirdi.

Önümüzdeki günlerde temelleri atılması planlanan yatırımlar için kullanılan kredilerle ilgili de açıklamada bulunan Külcü, “Bu konuda kamuoyunda yanlış bir izlenim hakim. Belediye borçsuzsa neden kredi çekiliyor? diye insanlar düşünebiliyor. Biz bu kredileri büyük yatırımlarda kullanacağız. Ödediğimiz borçlar geçmişten bugüne intikal eden cari borçlardı. O borçları yapılandırarak tamamını ödedik” dedi.

SGK İl Müdürü Ayhan Yürüyen de, yerel yönetimlerde tahsilat noktasında sorun yaşanırken, Çorum Belediyesi’nin yaptığı düzenli ödeme ve sıfır SGK borcu ile Türkiye’nin örnek belediyeleri arasında yer aldığının altını çizdi. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya’nın yanı sıra SGK yetkilileri de hazır bulundu.