Belediyemiz TSM Korosudan bir ilk

23 Ocak 2014 Perşembe

2004 yılında kurulan Çorum Belediyesi Türk Sanat Mûsikîsi Korosu, bu yıl yeni şef ve koro başkanı ile çalışmalarına başladı. Koro Başkanı Osman Ünsal Taşçı ve Şef Ömer Erdal Cerit yönetiminde çalışmalarına hızlı başlayan koro, çalışmalarını bir eğitim çalışması haline getirerek farklı enstrümanlardan oluşan profesyonel TRT sazlarını koro çalışmalarına getirmeye başladı.

TSM Koro çalışmaları ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi`nin birçok alanda ilkleri gerçekleştirdiğini, Çorumlulara yakışan bir belediyecilik çalışması içerisinde olduklarını belirtti. “Çorumlu hemşehrilerimiz için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz”; diyen Başkan Külcü, “Kültür ve sanat alanında da çok önemli projelere ve programlara imza attık. Bizler halkımızın memnuniyetini kendimize ölçü alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Müzik alanında da bu profesyonel anlayışla hareket ederek TRT gibi yaygın basında enstrümanları ile göz dolduran saz üstadları koro çalışmalarımıza katılmaya başladı”; dedi.

TRT`nin saz üstadları müzik severlere kurs verecek

Çorum Belediyesi Türk Sanat Musiki Korosu`nun çalışmaları katılan TRT sanatçıları koro üyelerine saz dersleri vermeye başladı. Kanun, klarnet, keman ve ritim enstrümanları konusunda koro üyelerinden ilgili olan kişilere eğitimler veren usta TRT sanatçıları, bu yönüyle de müziğe ilgi duyan yeni yeteneklere ışık oluyor. Daha önce herhangi bir enstrüman kullanan, enstrüman konusunda yeteneklerini geliştirmek isteyen müzikseverleri koro çalışmalarına davet eden Belediye TSM Koro Başkanı Osman Ünsal Taşçı, Necip Fazıl Gençlik Merkezinde her pazartesi saat 17.00 ile 19.00 saatleri arasında devam edecek çalışmaları bir fırsat olarak nitelendirdi. Taşçı, “Tüm sanatseverler ücretsiz olarak bu Belediyemizin bu hizmetinden faydalanabileceklerdir. Çorum tarihinde bir ilk olan bu eğitim çalışmasının kentimizin kültür ve sanatına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Koro çalışmalarına ve enstrüman kurslarına katılmak isteyen değerli hemşerilerimiz müracaatlarını Belediyemiz Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğüne yapabilirler”; dedi.