Belediyemiz tek sicil uygulamasına hız verdi

30 Haziran 2014 Pazartesi

Çorum Belediyesi’nde eskiden beri uygulanan sicil sistemi yerine yeni sicil numarası uygulamasına geçiliyor. Çorum Belediyesi’nde uygulanan sicil sistemi yeni işlemler için hâlihazırda yapılırken, eski abone ve mükelleflerin de sicillerini tek sicilde toplama çalışmalarına hız verildi.

Uygulanmakta olan sicil numarası sistemi nedeniyle bir mükellefe birden çok sicil numarası verilebildiğini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Hemşehrilerimizin Belediyedeki emlak, su, çevre temizlik, ilan-reklam vergisi gibi işlemlerinin her birisinde farklı sicil numaraları verilmekte idi. Bu durum uygulamada hem vatandaşlarımızı hem de personelimizi zor durumda bırakıyor ve işlerin aksamasına neden oluyordu. Bu tür aksaklıkların yaşanmaması için tek sicil numarası uygulamasını başlattık. Uygulamayla hemşehrilerimize de büyük kolaylıklar sağlamış olacağız.” dedi.

Hızlı, güvenli ve sağlıklı bir hizmet için tek sicil uygulaması

Çorum halkının daha güvenli, daha hızlı ve daha sağlıklı hizmet alabilmesi için tek sicil numarası uygulamasının zorunluluk arz ettiğinin altını çizen Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “Sicil birleştirme işlemi ile kişinin T.C numarası veya vergi numarası, tek sicil numarası olacak ve belediyemizdeki tüm iş ve işlemlerinde bu numara ile işlem yapılacaktır. Bu şekilde halkımız daha hızlı, güvenli ve sağlıklı bir şekilde hizmet alacaktır.” dedi.

Sicil birleştirme işlemlerinin Belediye Kentli Servisi’nde yapıldığına dikkat çeken Yabacıoğlu, “Hemşehrilerimizin sicil birleştirme işlemlerini Kentli Servisi’nde bir çay içimliği vakitte tamamlıyoruz. Bunun için herhangi bir ücret veya belge istemiyoruz. Nüfus cüzdanlarının yanlarında olması yeterlidir. Hemşehrilerimizin, tek sicil numarası uygulamasına hızlı bir şekilde geçebilmemiz için bizlere yardımcı olacakları hususunda güvenimiz tamdır.” diye konuştu.