Belediyemiz, "Tebrizli Şems" oyununu Çorum'la buluşturacak

21 Ocak 2020 Salı

Belediyemiz, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Tebrizli Şems tiyatro oyununu Çorumlu sanatseverlerle buluşturacak.

Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenecek etkinlikte Sinan Yağmur’un aynı adlı eserinden uyarlanan Aşkın Gözyaşları – Tebrizli Şems adlı tiyatro oyunu Çorumlularla buluşacak.

27 Ocak Pazartesi günü saat 19.30’da Devlet Tiyatro Salonunda sahnelenecek oyunla ilgili bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcımız İsmail Yağbat, Mevlana Celaleddin Rumi’nin hayatından kesitlerin yer aldığı oyunun iki perdelik olduğunu söyledi.

Hz. Mevlana’nın düşüncelerini anlamanın ve anlatmanın önemine değinen Yağbat, Çorumlu sanatseverlerle buluşturacakları tiyatro oyununda da Tebrizli Şems’in genç yaşlarından itibaren peşinde olduğu “aşkı bulma” serüveninde çatıştığı fikirler ve durumların konu edindiğini sözlerine ekledi.

Foto Galeri

Belediyemiz, "Tebrizli Şems" oyununu Çorum'la buluşturacak