BELEDİYEMİZ, SU YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

13 Nisan 2012 Cuma

Belediyemiz, şehrin artan nüfus artışı ve olası su sıkıntılarını önlemek, ekonomik ve kaliteli su sağlamak için Yenihayat Barajı`na 10 milyon TL’lik yatırım yapıyor.

Çorum`un 30 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan Yenihayat Barajı derivasyon çalışmaları için 10 milyon yatırım yapacak olan Çorum Belediyesi, şehrin 30 yıllık su ihtiyacını da gidermiş olacak.

Şehir merkezinde su ihtiyacını sağlamak amacıyla alternatif su kaynaklarının açılması ve baraj yapımları dahil çoklu alternatifler üzerinde çalışan Çorum Belediyesi, yatırım çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Yenihayat Barajı Derivasyonları için Çorum Belediyesi`nin 5.585 metre borulu ve 15.265 metre de açık duvarlı kanal olmak üzere toplam 20. 850 metre isale hattının devam ettiğini söyledi. Yılsonunda bitirilmesi planlanan çalışmayla birlikte Yenihayat Barajı civarında boşa akan dere sularının Ovacık İsale Hattı, Ertuğrul Borulu İsale Hattı, Gökdere İsale Hattı ve Koparan Regülatörü ile Yenihayat`a bağlanacağını ifade eden Başkan Külcü, “İçme suyunun hayati derecede önemli olduğunun bilincindeyiz. Geçtiğimiz yıllarda diğer illerde görülen su sıkıntısı Çorum`da yaşanmadı. Ancak, biz Çorum Belediyesi olarak mümkün olduğu kadar içme suyu kaynaklarımızı çoğaltıyoruz. 40-50 yıl sonrasının Çorum`u için yatırımlar yapıyoruz”; dedi.

Çorum`un içme suyu ve kullanma suyu ihtiyacının büyük bir kısmını barajlardan ve bunun yanında sıra su kuyularından da karşılandığını hatırlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Şehrimiz inşallah içme suyu sıkıntısı diye bir şeyi bundan sonra yaşamayacak. Mevcut içme suyu kaynaklarına ilaveten Hatap Barajı`nın yapımı tamamlandı. Alaca Koçhisar Barajı`ndan gerekli olduğu takdirde isale hattı yapılarak su alınabilecektir. Şu anda Yenihayat, Hatap ve Çomar Barajlarındaki doluluk oranı % 75`lere (yaklaşık 31 milyon m3) ulaşmıştır. Yüksek kesimlerdeki karların erimeye başlamasıyla bu oranın % 100`lere yakın olacağını tahmin ediyoruz.”; dedi.