Belediyemiz, su kaçaklarını bir bir önlüyor

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Belediyemiz tarafından geçtiğimiz yıl satın alınan Su Kayıp Kaçak Aracı, şehir şebekesinde meydana gelen kaçakları tespit ederek anında müdahale imkanı sunuyor.

İçme suyu şebekesinde meydana gelen su kayıpları ve kaçakların tespit edilmesi amacıyla satın alınan Su Kayıp Kaçak Aracı, bu zamana kadar pek çok su kaçağını tespit ederek müdahale edilmesine imkan sağladı.

Belediye Başkanı Yardımcısı Alper Zahir, son alarak Küçük Sanayi Sitesi`nde çalışmalar yapan aracın, 4 ayrı noktada kaçak tespit ettiğini söyledi. Bu bölgede su kaçaklarının uzun yıllardan beri var olduğunun anlaşıldığını söyleyen Alper Zahir, kaçak tespit edilen yerde suyun oluşturduğu 8-10 metrelik derin çukurların oluştuğunu gördüklerini söyledi. Su kaçaklarının içme suyu kaybına neden olduğu gibi yer altında oluşturduğu büyük çukurlarla da mal ve can kayıplarına bile sebep olabileceğinin altını çizen Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Belediyemize yaklaşık 500.000 TL`ye mal olan bu su kayıp kaçak tespit aracı ve ekipmanlarının bu yılsonunda kendini amorti edip belediyemizi kara geçirecektir. Ayrıca önceden kaçakların bulunması için birden fazla yer kazılıyor olması sebebi ile de yollarımızdaki tahribatlarda azalacaktır. Dolayısıyla asfalt, tretuar gibi Belediye çalışmaları zarar görüyor, ekstra maliyet oluyordu. Şimdi ise kaçağın nerde olduğunu doğru tespit ediyoruz. Hem zamandan tasarruf ediyor hem de kaçağın olduğu yerleri tam tespit ederek gelişigüzel kazı yapmıyoruz”; dedi.

Su Kayıp çalışmalarının özellikle gece 02.00-04.00 arasında yapıldığını dile getiren Başkan Yardımcısı Alper Zahir, çalışmaların bu saatlerde yapılmasının o saatlerde cihazın dış seslerden daha az etkilenmesi ve kaçaklara daha hızlı bir şekilde müdahale edilmesi olarak açıkladı.

Zahir, Su Kayıp Kaçak ekibinin şebekelerdeki su sarfiyatının önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.