Belediyemiz, sosyal konutlarda ilk adımı attı

25 Eylül 2014 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 30 Mart yerel seçimleri öncesi yapacağını taahhüt ettiği projelerden birisi olan Sosyal Konut yapımı için çalışmalarına hız kazandırdı. TBMM İdare Amiri ve AK Parti Milletvekili Salim Uslu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Sosyal Konutların yapılmasının düşünüldüğü yer için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü. Görüşmede söz konusu yerin Çorum Belediyesi`ne devredilmesi için Bakan Yılmaz, bürokratlarına gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile yaptıkları görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi. 87 dönüm alanın üzerinde kurulu kışlanın Çorum Belediyesi`ne devredilmesiyle birlikte Belediyeye ait 150 dönümlük arsayla bu alanın birleştirileceğini ve 237 dönüm alan üzerinde sosyal konutlar inşa edeceklerini ifade etti. Öncelikli olarak sosyal konutlarla dar gelirlileri de ev sahibi yapmak istediklerini kaydeden Külcü, “Dar gelirli vatandaşlarımızı, kar amacı gütmeksizin sadece maliyetler üzerinden ev sahibi yapacağız. Bu çalışmamızla birlikte alt gelir seviyesine sahip insanlarımız da inşallah ev sahibi olacaklar.”; dedi.

Kışla yerinin Çorum Belediyesi`ne devredilmesiyle ilgili çalışmaların 1 yıla yakın zamandır devam ettiğini ve Milli Savunma Bakanı`nı bu konu ile ilgili bir kez daha ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Külcü, “TBMM İdare Amiri- Milletvekilimiz Salim Uslu ile birlikte Bakanımız İsmet Yılmaz`la yaptığımız görüşmede 87 dönümlük yerin Belediyeye devri konusunda talepte bulunduk. Sayın Bakanımız da kışlanın yerinin TOKİ`ye devredildiğini, atış alanının da Belediyeye verilebileceğine dair görüş bildirdiler. Daha önce olumsuz görüş bildiren Garnizon Komutanlığı`nın olumlu görüş bildirmesini sağlamak için Çorum Belediyesi, atış alanı olarak tahsisli yerin Belediyeye devrini sağlayabilmek için Sıklık Bölgesi`nde imar düzenlemesi yaparak 233 dönüm alanı atış alanı olarak işaretlemişti .”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çalışmanın tamamlanması ile birlikte hem sosyal konut projesi hem üniversitenin güney kampüsü hem de daha büyük ve şehir dışında bir atış alanının sağlanmış olacağının altını çizdi.