Belediyemiz sokak hayvanlarını unutmadı

18 Ekim 2017 Çarşamba

Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokaklarda yaşam mücadelesi veren kedi, köpek ve kuş gibi sokak hayvanlarının beslenmesi ve su içebilmesi amacıyla şehrin çeşitli noktalarına su ve mama kapları yerleştirdi.

’10 AYRI NOKTAYA KAP YERLEŞTİRİLDİ’

Bahabey Çamlığı, Sıklık civarı ve çevredeki ağaçlık alanlar olmak üzere toplam 10 ayrı noktaya bu kapları yerleştirdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Veteriner Müdürlüğü olarak şehrimizin kenar bölgelerinde özellikle ağaçlık alanlarda sokak hayvanlarının ve yabani hayvanların istifade edebilmeleri için mama kapları yerleştirdik. Şuanda 10 ayrı nokta da kaplar bulunuyor” dedi.

‘BİZİM MEDENİYETİMİZ ŞEFKAT VE MERHAMET MEDENİYETİ’

Belirli zaman aralıklarında bu kaplara su ve hayvan maması koyduklarını söyleyen Candan, “Bizim medeniyetimiz şefkat ve merhamet medeniyeti. Bu şefkat ve merhamet sadece insanlara yönelik değil. Bütün doğaya, hayvanlara da yönelik. Bizde Çorum Belediyesi olarak bu sorumluluğu taşıyoruz” dedi.

‘ÇEVRE, HAYVAN VE DOĞA DOSTU BİR BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ’

Çevre dostu, hayvan dostu ve doğa dostu bir belediyecilik yaptıklarını dile getiren Canan, “Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi bu hayvan mamaları. Çorum’da kent merkezindeki parklarda bu tip uygulamayı yapmadık. Bu kapları koyduğumuz bölgede hayvanlar yoğun olarak birikmeye başlıyorlar ve bir sonraki mamayı koyana kadar o bölgede bekliyorlar. Dolayısıyla böyle bir hayvan popülasyonundaki artışa sebep olmamak için biraz daha kenar alanlarda bu işlemi yapıyoruz. Böyle yaptığımız zaman yabani hayvanlarda gelip oradan istifade ediyorlar. Bundan sonrada ihtiyaca göre hayvan mama kaplarını yerleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.