Belediyemiz, şehir genelindeki camileri temizliyor

9 Haziran 2016 Perşembe

Belediyemiz, şehir merkezindeki cami ve mescitleri temizlemeye devam ediyor. Mayıs ayında başlatılan camilerdeki temizlik hizmeti Ramazan ayında da hız kazandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Ulucami’de düzenlenen bilgilendirme toplantısında camilerde yapılan temizlik hizmeti hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Külcü, bir süre önce duyurusunu yaptıkları Mahalle Mescitleri inşaası içinde şuana kadar hiçbir hayırseverin başvuruda bulunmadığını dile getirdi.

Çorum Belediyesi’nin şehir genelinde 83 caminin temizliğini yapacaklarını kaydeden Başkan Muzaffer Külcü,  “Cami temizliğine Mayıs ayında başladık ve bugüne kadar 32 caminin temizliğini yaptık. Bazı camileri yılda birkez bazılarını ise iki kez temizleyeceğiz” dedi.

Müftü Akın’dan teşekkür

İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın da Çorum Belediyesi’nin camilere yönelik yaptığı çalışmaları nedeniyle Başkan Külcü’ye teşekkür etti.

Camilerin Allah’ın evi olduğunu vurgulayan Akın, “Bu mübarek ayda böylesine güzel ve hayırlı bir işe vesile olan belediyemize teşekkür ediyorum. Müftülük olarak bizler de camilerimizi temiz tutmaya özen gösteriyoruz ancak belediyemizin bu gün yaptığı gibi böyle kapsamlı bir temizlik çalışması yapamıyorduk” diye belirtti.