23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZ SAFAHAT HEDİYE ETTİ

15 Mart 2011 Salı

Belediyemiz, gelecek nesillerin Milli şairimiz M.Akif Ersoy`u daha iyi tanıyabilmeleri amacıyla Safahat adlı eserini öğrencilere dağıttı.

Belediye tarafından hazırlatılan Safahat Eti Anadolu Lisesi ve Çeşmeören YİBO tarafından düzenlenen İstiklal Marşı`nın TBMM`de kabulünün 90. yıldönümü Mehmet Akif Ersoy`u anma programına katılanlara verildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Vali Nurullah Çakır`a kitap hediye ederken, öğrenciler Safahat`ı alabilmek için kuyruk oluşturdu. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Devlet Tiyatro Salonunu dolduran katılımcılara tek tek Safat kitabını takdim etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, bu anlamlı günün anısına M.Akif Ersoy`un eseri olan Safahat kitabından okullara bin adet dağıtacaklarını kaydederek ” Bu kitap İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy`un şiir ve fikir dünyasını tanımak için bir başlangıç yapmayı arzulayan gençlere armağan niteliğinde olacaktır”; dedi.