BELEDİYEMİZ SAFAHAT DAĞITTI

13 Mart 2013 Çarşamba

Belediyemiz, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası nedeniyle bastırdığı Safahat`ı öğrenciler ve halka dağıttı.

İstiklal Marşı`nın TBMM`de kabulünün 92. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy`u anma programı Devlet Tiyatro Salonu`nda düzenlenirken, program öncesi Çorum Belediyesi tarafından katılımcılara Safahat kitabı dağıtıldı.

Mehmet Akif Ersoy`u anlamak ve anlatmak için Çorum Belediyesi olarak bir çalışma yaptıklarının altını çizen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Milli şairimiz ve milli marşımızın yazarı olan Mehmet Akif Ersoy’un eserini, gelecekteki nesillerimizin buna itibar etmesi ve kendi devletini, varlığını, her şeyini anlaması bakımından Safahat bastırarak ilgililerine dağıttıklarını kaydetti.

Candan, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ı ülkemizin en çok okunan kitaplarının başında gelmektedir. Bu değerli eseri her Türk vatandaşının özellikle de gençlerimizin okuyup iyi anlaması gerekmektedir.”; dedi.