Belediyemiz, Rüzgar Enerji Santrali’ni ihale ediyor

10 Haziran 2016 Cuma

Belediyemiz, rüzgar enerjisinden kendi elektriğini üretmek için çalışmalarının sonuna yaklaştı. Belediye, uzun zamandır üzerinde çalıştığı Rüzgar Enerji Santrali`ni ay sonunda ihale edecek.

Kuracağı rüzgar enerji santrali ile kendi elektriğini üretecek olan Çorum Belediyesi, yapacağı bu dev tesis ile diğer belediyelere örnek teşkil edecek. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Samsun`un Ladik ilçesinde kuracakları 4 rüzgar türbininden yılda yaklaşık 14 milyon kWh elektrik üreteceklerini kaydetti. Çorum Belediyesi`nin tüm yenilikleri hep en önce takip ettiğini ve uygulamaya koyduğunu ifade etti.

Çevreye ve doğaya duyarlı bir belediyecilik anlayışı ile sürekli artan enerji ihtiyacını rüzgar enerjisi ile karşılayacaklarını vurgulayan Başkan Külcü, 28 Haziran Salı günü ihalesi yapılacak olan Rüzgar Enerji Santrali çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını sözlerine ekledi.