Belediyemiz personeline ''İleri Sürüş Teknikleri ve Güvenli Sürüş Eğitimi''

27 Ocak 2016 Çarşamba

Hizmet içi eğitim seminerleri ile personelini her alanda geliştirmeyi amaçlayan Çorum Belediyesi, bu kez de İleri Sürüş Teknikleri ve Güvenli Sürüş konulu bir seminer düzenledi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu`nda gerçekleşen seminere çok sayıda belediye personeli katıldı.

Autosport Ltd. Şti. Eğitim Uzmanı Çelebi Deli, her sürücünün bilmesi gereken, ancak ne yazık ki pek çok sürücünün doğru bildiği yanlışları gözler önüne serdi. Çelebi Deli, “Önemli olan ilk konu, yeterince bilgimizin olmadığını anlamaktır. Pek çok sürücü kendisini dünyanın en iyi ve tecrübeli sürücüsü kabul ettiği için, bilmediği konunun olmadığına hükmeder ki, bu duygu herkesi potansiyel bir trafik canavarına çevirir.” dedi.

Katılımcıların ilgiyle takip ettiği eğitimde ilk kontrol, doğru oturma yöntemleri, lastik basınçları, çelik sibop uygulaması, karlı ve yağışlı havalarda doğru fren teknikleri, ayna ayarları, otomobillerin teknik donanımlarının sürüş anındaki iletişimi, olası kaza senaryolarında yapılması gereken doğru hareketler başta olmak üzere, pek çok sürücünün gözden kaçırdığı detayları başlıklar halinde anlatan Çelebi Deli, sinevizyon sunumu ile ekrana yansıttığı trafik kazaları üzerinde yapılan yanlış uygulamaları tek tek anlattı.

Trafik terörünün asla şakasının olmadığının altını çizen Çelebi Deli, “Hesabını yapamadığınız en küçük ihtimalden sizi yakalayan trafik terörünün en güçlü silahı, hayati bilgilere sahip olmayan sürücülerdir.” dedi.

Seminer sonunda, eğitime katılan personele, katılım sertifikası verildi. Çelebi Deli, seminere katılanlarla hatıra fotoğrafı çekinmeyi de ihmal etmedi.