Belediyemiz personeline biyosidal eğitimi

7 Mart 2016 Pazartesi

Belediyemiz, özellikle yaz aylarında yoğun olarak sürdürülen biyosidal mücadele konusunda personeline yönelik eğitim düzenledi. Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen “Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi”;ne Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli katıldı.

Biyosidal müdahale hakkında personelin bilinçli davranması için üç günlük eğitimden geçtiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Personelimize, haşerelerle mücadele etme aşamasında biyosidal uygulamalarında ilkyardım,kişisel koruyucu donanım,biyosidal ürünlerin etkileri,uygulama araçları,biyosidal ürün etiketi değerlendirme,kronik zehirlenmeler,biyosidal ürünlerin depolanması ve taşınması konuları anlatıldı.”; dedi.

Candan, eğitimin sonunda yapılan uygulama sınavında başarılı olanlara kurum tarafından hazırlanan ve müdürlük tarafından onaylanan “Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifikası”; verildiğini sözlerine ekledi.