BELEDİYEMİZ, ÖZÜRLÜ VATANDAŞLARIMIZI SEVİNDİRDİ

11 Mayıs 2012 Cuma

Belediyemiz, Sakatlar Haftası nedeniyle 4 engelli vatandaşa engelli aracı hediye etti. Mayıs ayı sonuna kadar 60 akülü ve 50 manuel özürlü araç satın alacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bu zamana kadar hastaneden özürlü aracı kullanabilir raporu getiren tüm özürlü kardeşlerimize araçların verdik. Şu an bizden araç bekleyen 11 kardeşimiz bulunmaktadır”; dedi.

Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Park Bahçeler Birimi`nde Sakatlar Haftası nedeniyle düzenlenen yemeğe Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı J. Alb. Hakan Saraç, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Sakatlar Derneği Başkanı Yusuf Hoşnut, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Kürşat Abidin Ahıshalı, Çorum Engellileri Koruma Derneği (ÇEKODER) Başkanı Muharrem Özer, engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Hayatın her alanını özürlü vatandaşlar için anlamlı hale getirmeye çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Özür Allah`ın takdiridir. Mekandaki engeli kaldırmak ise bizim görevimizdir.

Yetişebildiklerimiz var, yetişemediklerimiz var. Çorum Belediyesi olarak Gazi ve İnönü caddelerinde bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmamız Haziran ayı sonu itibariyle sona erecek. Bütün kaldırımlarımız özürlüler için yeniden tanzim edildi. Ancak ne yazık ki, bazı esnaf ve şoförlerin özürlüler için tanzim ettiğimiz bu geçitlere araçlarını park ettiklerini görüyoruz”; dedi.

Başkan Külcü, konuşmasının ardından 4 engelli vatandaşa araçlarını teslim etti. Vali Çakır, Başkan Külcü ve beraberindekiler, Recep Avcu, Menevşe Karadeniz, İsmail Genç ve Yasin Ayva isimli engelli vatandaşlara akülü araçlarını teslim etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hakimiyet Gazetesi Kıyı Köşe sayfasında başlatılan Akülü Araç Kampanyası nedeniyle sayfa editörü Erol Taşkan`a plaket verdi. Hakimiyet Gazetesi ve bir sosyal paylaşım sitesinde yürütülen çalışma ile engelli vatandaşlara akülü araç temin edilmesi için üstün gayret gösteren Erol Taşkan`ı kutlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, akülü araç kampanyasının devam etmesi temennisinde bulundu.