32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZ, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

27 Kasım 2012 Salı

Belediyemiz tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri Necip Fazıl Gençlik Merkezi`nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen programda emekli öğretmenler tarafından Resim Sergisi de düzenlendi.

Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TBMM İdari Amiri-Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse`nin katıldığı programda resim sergisinin yanında müzik dinletisi ve konferans da yer aldı.

Külcü: Öğretmenlerimiz Geleceğimizi İnşa Ediyor

Çorum Belediyesi Necip Fazıl (NFK) Gençlik Merkezi`nde düzenlenen Öğretmenler Günü programının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, öğretmenlerin yetiştirdikleri öğretmenler ile geleceği inşa ettiklerini belirtti. Başkan Külcü, “Biz asfaltı, kanalizasyonu, parkı yanlış yaptığımız zaman yıkıp tekrar yapabiliyoruz. Ama öğretmenlerimiz öğrencilerini nasıl yetiştirirse ölene kadar öyle gidiyor. Bu yüzden de öğretmenlerimiz geleceğimizi inşa ediyor. Türkiye Cumhuriyeti`nin geleceğini inşa eden öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum”; dedi.

Çorum Belediyesi, Sosyal Belediyecilik Yapıyor

TBMM İdari Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da yaptığı konuşmada Çorum Belediyesi`nin klasik belediyecilik anlayışından başka, eğitim ve kültür faaliyetleri ile Türkiye`nin ihtiyacı olan sosyal belediyeciliği yaptığını söyledi.

Salim Uslu, bir fidan dikildiğinde meyvesinden faydalanmak için uzunca bir zaman beklenildiğini belirterek “Necip Fazıl Gençlik Merkezini yaz ayları içerisinde açmıştık. Kısa bir süre içerisinde 519 çocuğumuza burada eğitim vermeye başladık. Burada Belediyemiz çocuklarımız için çeşitli dersler vererek onların eğitim öğretimlerinin daha da kaliteli olması için uğraşıyor. Sadece asfalt dök, park yap mantığı ile çalışmayıp sosyal belediyecilik yapıyorlar. Bu çalışmaları gerçekleştiren sayın Belediye Başkanımızı kutluyorum”; diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-Tanıtım ve Medya Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Çorum Belediyesi NFK Kültür Merkezi`nde düzenlenen öğretmenler günü programına katıldı. Öğretmenlerin senede bir gün anılacak kişiler olmadığını, öğretmenlere her zaman minnet borçları olduğunu kaydeden Çelik, Çorum Belediyesi`ne de teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Çorum Belediyesi bünyesinde açılan Gençlik ve Kadın Merkezlerinin sosyal belediyecilik açısından önemli olduğunun altını çizen Doç. Dr. Hüseyin Çelik, “Öğretmenliğin hiçbir maddi karşılığı yok. Öğretmenlik yapmak sadece sevgi işidir. Soğuk bir demire ne kadar uğraşırsanız uğraşın asla şekil veremezsiniz. Bir demire şekil vermek istiyorsak onu ısıtmalıyız. Eğitim için de böyle. Demircinin demiri ısıtması ne anlama geliyorsa öğretmenlerimizin de çocuklara karşı gösterdiği sevgi ve alaka da odur”; dedi.