21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

Belediyemiz, muhtarlarla bir araya geldi

23 Ekim 2015 Cuma

Belediyemiz, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle merkez mahalle ve köy muhtarlarını bir araya getirdi.

Muhtarların ileri ve katılımcı demokrasinin en küçük yapı taşı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Türkiye`de 50 bine yakın muhtar var. Sandıkla seçilen bu muhtarlar, doğrudan demokrasinin uygulanmasında çok önemli bir görev üstlenmektedir”; dedi.

Muhtarların devletin gören gözü ve tutan eli olduğunu kaydeden Külcü, “Muhtar, adeta köyün babası gibi köyünde olan bitenden haberdar olur ve bunları ilgililere aktarır. Muhtarlar siyaset kurumu açısından da çok önemli bir görevi icra etmekte diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, görevde bulundukları 7 yıllık süre içerisinde ideoloji değil, hizmet ve eser siyaseti yaptıklarını belirterek, “Tüm bu hizmetleri, inançla ve aşkla yapıyoruz. Bu işleri elbette ki tek başıma yapmıyorum. İşin tılsımı işbirliği ve güç birliğidir”; dedi.

Buluşmaya, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Hacı Koca, Çorum Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdulkadir Erdoğan ile birlikte merkez köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Başkan Külcü, program sonunda programa katılan tüm muhtarlara kalem ve ajanda hediye etti.