Belediyemiz, mücahit komutanları ağırladı

2 Temmuz 2013 Salı

Belediyemiz, Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev yapan ve isimlerine mücahit komutan adı verilen 20 komutanı Çorum`da ağırladı. Çorum`da 39 yıl önce aynı cephede savaştıkları silah arkadaşlarıyla bir araya gelen mücahit komutanlar eski günleri yad etti ve hasret giderdi.

Velipaşa Konağı’nda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Çorumlu gazilerle bir araya gelen komutanlar, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada konuşma yapan KKTC Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, “Çorum’u artık kendi evimiz gibi görüyoruz. Türk halkına ve Çorum halkına bize gösterdikleri yakın ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum. Kıbrıslı mücahit komutanlar ile burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Mücahit Komutanları Derneği Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş ise Çorum’a vefa gezisi düzenlediklerini belirterek, “1974 yılında Çorumlu gazilerle Kıbrıs’ın barışı ve bağımsızlığı için omuz omuza mücadele ettiğimiz gazilerimizle birlikte olmaktan mutluyuz. Türk halkının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ne verdiği desteği unutmak mümkün değil.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de aradan geçen uzun yıllara rağmen Kıbrıs anılarının asla unutulmadığını vurguladı. “Gönüller bir olunca uzaklar yakın olurmuş” diyen Külcü, o dönemi yaşamış büyükleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.