Belediyemiz, Meydan Cami inşaatını tamamlayacak

19 Temmuz 2013 Cuma

Farabi Caddesi`nde yapımı devam eden Meydan Camii inşaatını Çorum Belediyesi tamamlayacak. Meydan Camii`nin iç tezyinat ve abdesthane bölümü ile çevre düzenlemesini Çorum Belediyesi yapacak.

Meydan Camii bahçesinde düzenlenen protokol imza törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve İl Müftü Mehmet Aşık da katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, caminin 2014 yılı Ramazan ayında ibadete hazır hale geleceği müjdesini verdi.

Yaklaşık bir yıl önce 5393 sayılı Belediyeler Kanunu`nun 14. maddesinde yapılan değişiklikle birlikte Belediyelerin ibadethaneleri de yaptırabilir v e tamir ettirebilir ibaresinin yer aldığını bu madde gereğince de Meydan Cami`nin inşaatının Çorum Belediyesi tarafından tamamlanacağını kaydetti.

Meydan Cami inşaatının tamamlanmasının Belediye`ye 8 Milyon TL`ye malolacağını kaydeden Başkan Külcü, “Camideki tezyinat çalışmalarının yanı sıra alt kattaki lavabo ve tuvaletler ile sosyal amaçlı bölümlerin yapımını tamamlayacağız. Engellilerin camiye rahatlıkla ulaşması için yürüyen merdiven de yapmayı planlıyoruz. Caminin ısıtma sistemi zeminden olacağı gibi 24 saat şadırvanlarından sıcak su akacak. Klimalı olacak camimizde abdesthane bölümüne yazın serin, kışın ise sıcak hava üfleyen bir havalandırma sistemi yapacağız. Çorum Belediyesi olarak memleketimiz ve milletimiz için hayırlı bir iş yaptığımıza inanıyor ve akibetinin hayır olmasını Cenab-ı Hakk`tan niyaz ediyoruz.”; dedi.

Bölgenin sembolü olacak

İl Müftüsü Mehmet Aşık da yaptığı konuşmada Meydan Camii`nin Karadeniz Bölgesi`nde sembol bir eser özelliği taşıdığını söyledi. Müftü Aşık, cami inşaatını tamamlayarak Çorumluların hizmetine sunacak olan Çorum Belediyesi`ne ve Başkan Külcü`ye teşekkür etti.