Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı

14 Nisan 2020 Salı

Belediyemiz, tek kullanımlık maske, eldiven gibi kişisel hijyen malzeme atıklarının ayrı ayrı topluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle birlikte hemen çalışmalarına başlayan belediyemiz, hazırladığı atık kutularını insan yoğunluğu bulunan yerlere yerleştirdi.

Çorum halkının sağlığını korumak amacıyla çıkarılan genelge kapsamında tek kullanımlık maske, eldiven ve kişisel hijyen malzemelerinin insan sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi için hazırladıkları atık kutularını belediye hizmet binaları, semt pazarları, muhtarlıklar, meydanlar,  insan yoğunluğu olan cadde ve otobüs duraklarına yerleştirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Şehrimizde koronavirüs (covid-19) salgının yayılmasını engellemek adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda atıkların ayrı olarak toplanması için çalışmaları büyük bir hızla tamamladıklarını ve hazırladıkları atık kutularını insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlere koyduklarını dile getiren Başkan Aşgın, “Bu atık kutularıyla maske, eldiven ve kişisel hijyen malzemelerini insan ve toplum sağlığı açısından bir tehdit oluşturmadan toplamaya başladık. Atıkları oluşturduğumuz geçici depolama alanında en az 72 saat beklettikten sonra insan ve çevre sağlığına zarar vermeden bertaraf ediyoruz. Vatandaşlarımız hem kendi sağlıkları hem de hemşehrilerimizin sağlığı için tek kullanımlık atıklarını bu atık kutularına atmaları gerekmektedir.” dedi.

Alınan önlemleri tüm Çorum halkının uygulaması gerektiğinin altını çizen Başkan Aşgın, “Koronavirüs illetini birlikte yeneceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız.” dedi.

Foto Galeri

Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı Belediyemiz, maske ve eldivenler için atık kutuları hazırladı