BELEDİYEMİZ, KAN VERMEYE DEVAM EDİYOR

13 Mart 2013 Çarşamba

Belediyemiz ile Kızılay Çorum Şubesi Kan Merkezi tarafından yapılan işbirliği ile Belediye çalışanları kan bağışlamaya devam ediyor.

Daha önce Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları kan bağışında bulunurken, son olarak Belediye Merkez binasında bulunan personeller kan bağışında bulundular.

Belediye`nin daha sonra Park Bahçeler Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü`nde de kan bağışı kampanyası yapılacağı belirtilirken, Çorum Belediyesi bünyesinde yapılan kan bağışlarında istenilen miktarda kan bağışında bulunulması Kızılay tarafından takdirle karşılandı.

Çorum halkının kan bağışı konusunda duyarlı olduğunun altınız çizen, Kızılay Çorum Şubesi Kan Merkezi Sorumlusu Dr. Yeşim Yılmaz, “Özellikle kurumlarda toplu olarak yapılan kan bağışları başarılı oluyoruz. Çorum Belediyesi, bu kapsamda Kızılay`a ciddi miktarda kan bağışı yapılmasını sağladı. Bizleri yalnız bırakmayan başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere tüm belediye yetkililerine ve kan bağışında bulunan çalışanlara teşekkür ediyoruz”; diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Belediye olarak çalışanlarımızdan gönüllü olarak kan bağışı yapılmasını sağlamaya çalıştık ve çalışanlarımız gönüllü olarak kan bağışında bulundular, Müdürlüklerimiz kan bağışı konusunda duyarlı davranıyor. Arkadaşlarımızdan durumu iyi olan ve herhangi bir rahatsızlığı olmayanlar kan verebiliyorlar. Kan bağışı sonucunda kan ihtiyacı olan hastalarımızın kan ihtiyacını giderilmesi için çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Organ nakli olsun, organ bağışı olsun, kan bağışı olsun bunlar çok önemli o nedenle her hangi bir rahatsızlığı olmayan herkesin kan vermesi gerekiyor. Sağlık açısından da kan bağışı çok önemli kan vermek güzel bir davranıştır“ dedi.