Belediyemiz, İSPARK yöneticileri ile birlikte Çorum trafiğinin analizini yaptı

26 Haziran 2014 Perşembe

Belediyemiz şehir içi trafiğine ve otopark sorununa köklü çözümler bulmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Çorum Belediyesi`nin daveti üzerine Çorum`a gelen İSPARK heyeti şehir trafiği ve otoparklarla ilgili yaptığı ön çalışmanın sonuçlarını Belediye yetkilileri ile paylaştı. Çorum Belediyesi toplantı salonunda 24 Haziran Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve çok sayıda teknik personel katıldı.

İSPARK Etüt ve Planlama Müdürü Selami Balcı, Otopark İşletmeler Müdürü Hamdullah Kan, Etüt ve Plan Şefi Abduselam Yaşar, Elektronik Sistemler şefi Celal Yörük ve proje sorumlusu Serkan Çöte`nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin trafik uygulamaları ve bu uygulamaların Çorum`a entegresyonu ile ilgili yaptığı çözüm önerileri daha sonra derlenerek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye sunulacak.

Yeni Terminal ve kapalı-açık otoparkların işletilmesi ile ilgili görüş alışverişinde de bulunulduğu toplantıda İSPARK heyeti şehir içi trafiğinin ve otopark sorununu çözümü için merkezi çözüm önerisinde bulundu. Çorum`daki trafik yoğunluğunun İstanbul ile benzerlik gösterdiğini aktaran İSPARK heyeti “Çorum Belediyesi`nin trafikle ilgili yaptığı çalışmaları biliyor ve takip ediyoruz. Çorum`u takdir ediyoruz. Çorum`daki toplu taşımanın ileri bir seviyede olduğunu gördük. Birlikte bir ön çalışma yapıp rapor hazırlayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin öncülüğünde istatistikî ve gerçek anlamda iyileştirmelerin sahaya yansıtılması konusunda çalışacağız.”; dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da Çorum Belediyesi`nin daveti üzerine gerçekleşen toplantının çok verimli geçtiğini vurguladı. Çorum Belediyesi`nin trafikte uygulanan yeni yöntemleri şehre uygulama noktasında her türlü çalışmanın içerisinde yer aldığını dile getiren Candan, “Çorum`da şehir içi trafiğinin tamamen rahatlatılması amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Kamulaştırmalar yaparak yeni otoparklar açıyor, mevcut yollarımızı genişletiyoruz. Belediye Başkanımızın seçim beyannamesinde de açıkladığı gibi yeni kapalı ve açık otoparkları yapmak için çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bugün buraya davet ettiğimiz ve şehir içi trafiği konusunda Türkiye`de en yetişmiş ekiplerden olan İSPARK yetkilileriyle bugün istişare toplantısı yaptık. Çorum`un trafiğini ele aldık. Yeni yaptığımız terminalin işletmesi ile ilgili de bizlere tavsiyeleri oldu”; dedi.