32°C parçalı bulutlu

32°C parçalı bulutlu

BELEDİYEMİZ İŞÇİLERİNE SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

31 Mayıs 2011 Salı

Belediyemiz bünyesinde çalışan ve sağlık açısından risk potansiyeli oluşturan işçiler sağlık taramasından geçirildi.

İşçilerin yoğun bulunduğu Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şantiyesinde gerçekleşen sağlık taramasında toplam 220 işçi geniş kapsamlı bir muayeneye tabi tutuldu.

Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya, sağlık taramasının hastalığa yakalanma riski yüksek işçileri kapsadığını belirterek, muayenenin kan sayımı, idrar tahlili, akciğer grafiği, solunum foksiyon testi,, fiziki muayene ve kulak ölçüm testini kapsadığını söyledi.

Tarama sonucunda işçilerden alınan kan örnekleri laboratuarda inceleneceğini ifade eden Nurettin Karakaya, “Doktor muayenesinden geçirilen işçilerden hastalık şüphesi görülenlere aşı ve gerekli tedavileri derhal başlatılıyor. Yaptığımız bu çalışmayla özellikle çalıştıkları ortam nedeniyle hastalığa yakalanma riski yüksek olan işçilerimizin erken teşhisle hastalık risklerini asgariye indirilmesini planlıyoruz”; dedi.

Başkan Yardımcısı Karakaya, Belediye işçilerinin sağlıklı olmasını çok önemsediklerini kaydederek, ” Belediyemiz günün yirmi dört saati kentimizi daha yaşanabilir hale getirmek dolayısıyla vatandaşlarımıza hizmet götürebilmek için çaba sarf etmektedir. Yapılan bu hizmetleri de işçilerimiz yerine getirmektedir. Bu nedenle çalışanlarımızın sağlıklı olmaları ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sürdürmeleri bizim için çok önemli”; diye konuştu.