25°C parçalı bulutlu

25°C parçalı bulutlu

Belediyemiz Hz. İbrahim Camii’ni tamamlayacak

7 Ağustos 2015 Cuma

Çorum Belediyesi, Buharaevler Mahallesi İbrahim Çayırı`nda yapımı devam eden Hz. İbrahim Camii inşaatını tamamlayacak.

Dernek yönetimi ile Belediye arasında imzalanan protokol törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Turhan Candan ve Alper Zahir, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, Buharaevler Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri İsmail Tekçam, Mehmet Döngel, İsmail Akgöz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hz. İbrahim Camisi için bu zamana kadar 3 Milyon 120 bin TL harcandığını, bunun da 1 Milyon 620 bin TL`sinin Belediye tarafından karşılandığını söyledi. Belediye`nin daha önce Akşemseddin Camii, Abdibey Camii ile birlikte abdesthaneleri de yaparak hizmete sunduğunu ifade eden Başkan Külcü, “Bu tür eserler, bu toprakların mührüdür. Bir yere girdiğiniz zaman, o toprakların, o ülkenin bir Hristiyan beldesi mi,bir Yahudi ülkesi mi, bir Müslüman ülkesi mi olduğunu ancak bu eserlerden ayırt edersiniz. Bunun için bizde şehrimize cami ve mabetler yapmaya çalışıyoruz.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 14 mahalleye 14 Kur`an kursu için çalışmalarını tamamladıklarını dile getirerek “5-6 kursun ihalesini bu sene yapacağız. Bunun dışında şuanda proje çalışmalarını büyük oranda tamamladığımız iki büyük yatılı hafızlık Kuran Kursu çalışması yürütüyoruz.”; dedi.

Protokol imza töreninde konuşan İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın da Çorum`un Muzaffer Külcü gibi bir Belediye Başkanına sahip olmasının büyük bir şans olduğunu söyledi. Müftü Akın, “Ecdadımız insanı yaşat ki devlet yaşasın diyor. Bütün bu hizmetler, müminlerin, Müslümanların bir araya gelmesi, kardeşliğinin, dostluğunun pekiştirilmesi için çok önemli.”; diye konuştu.