25°C parçalı az bulutlu

25°C parçalı az bulutlu

BELEDİYEMİZ HAŞEREYLE MÜCADELEYE ARA VERMİYOR

29 Mart 2011 Salı

Belediyemiz hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle başlattığı haşereyle mücadeleye ara vermeden devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Canda, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin haşereyle mücadele çalışmalarına Mart ayının hemen başında başladığını kaydederek genellikle larva dönemindeki üreme alanlarında ilaçlama yaptıklarını söyledi.

Dün Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünün ilaçlama çalışmalarını yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Turhan Candan, ” Amacımız haşereleri yumurta döneminde üreme merkezlerinde yok etmektir. Bu çalışma ileriki aylarda işimizi daha da kolaylaştıracaktır”; dedi.

Başkan Yardımcısı Candan, haşereyle mücadele çalışmasını üzerinde ULV makinesi bulunan 2 adet pikap, Holder ilaçlama makinesi bulunan 1 adet traktör, 6 adet sırt atomizeri ile gerçekleştirdiklerini ifade ederek Çorum belediyesinin bu konuda her türlü makine donanımına sahip olduğunu kaydetti.

Haşere konusunda Çorum halkına yaz sezonunda şikayetsiz bir yıl geçirtmeyi hedeflediklerini bildiren Turhan Candan, ” İlaçlama çalışmasını haftada altı gün yapmaktayız. Özellikle çöp konteynırları, dere yatakları, boş araziler ve metruk alanları gibi larvalarının üreyebileceği bölgelerde ilaçlama yapmaktayız”; diye konuştu.